Glöm inte fettet!

madara elemis the body shop oils

När jag alldeles snart desperat skakat ut de sista dropparna ur min bästa ansiktsolja Progenius Omega Treatment Rescue Oil från NUDE Skincare blir det dags för en ny spelare att anta utmaningen att lugna och stärka upp min hud under vintern. Inte en lätt uppgift tyvärr, då jag *varje* höst och vinter får mer problem med kinder och haka än vanligtvis. På vintern rekommenderar de flesta hudterapeuter att man ska mata huden med både fukt och fett, det är alltså viktigt att inte bara fokusera på det ena eller andra.

Själv löser jag det genom att först använda fuktserum + vattenbaserad kräm, för att sedan lägga en olja ovanpå hela härligheten. Fuktserum jag rekommenderar hittar ni i olika prisklasser här och här, och när det kommer till kräm gillar jag dessa från Kiehl’s och den här från Indeed Labs.

Jag hoppas att det går bra, men om inte så har jag (hrmm) en ny flaska Progenius på väg hem från USA. Eventuellt köpte jag den sista dom hade på Sephora.com för nu är den totalslut, efter att märket fasats ut från kedjan helt och hållet. För er som vill köpa en egen flaska gör ni det på Space.NK.

Vilken av de tre tror ni jag kommer att börja med först?

4 kommentarer

Lägg till din →

Hej! Spännande..:) Gillar verkligen oljor mer och mer. Men finns verkligen en uppsjö där ute och har inte superkoll på vilka som är de bästa ingredienserna att leta efter. Jag köpte för ett tag sedan oljan från Aurelia, cell repar oil. Den är också rätt dyr men hade lite rabattkuponger osv. Har du koll på innehållet i den? Och hur den ev. står sig mot dom du visar i inlägget? Jag upplever den som väldigt skön iaf och även lugnande. Jag upplever att huden är mer återfuktad om jag använt den under en natt. Men om den bidrar med mer fukt/fett i huden över tid är jag osäker på. Och det är nog en annan sak jag undrar över. För när man använder mer aktiv hudvård brukar ju många produkter med tex glycolsyra bidra med mer fukt i huden just över tid om jag förstår det rätt. Men hur är det egentligen med oljor? Blev många frågor nu 🙂 Kanske har du bättre koll än jag? Infogar inci lista över Aurelia cell repar oil här om du orkar kika:
Prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, Cannabis sativa seed oil, Triticum vulgare (wheat) germ oil, Olea europaea (olive) fruit oil, Schinziophyton rautanenii kernel oil, Citrullus lanatus (watermelon) seed oil, Punica granatum seed oil, Adansonia digitata (baobab) seed oil, Kigelia Africana fruit extract, Helianthus Annus (sunflower) seed oil, Hibiscus sabdariffa flower extract, Citrus aurantium dulcis (orange) flower oil, Citrus nobilis (mandarin orange) peel oil, Lavandula angustifolia (lavender) oil, Rosa damascena flower oil, Tocopherol, Tocopheryl acetate, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Hydroxycitronellal*, Citral* (*naturally occurring in essential oil) FREE FROM: Synthetic fragrances, parabens, mineral oil, silicones, sulphates, propylene glycol, phthalates, GMOs, PEGs, TEA and DEA

Jag har hört gott om den oljan! Ser inget som ser konstigt ut i INCI, sen reagerar ju allas hud olika på olika oljor/ingredienser.

Jag är precis som du osäker på huruvida en bra olja kan jobba även långtidsverkande, eller bara under den tiden du använder den så att säga. Skulle gissa på att det är svårt att hitta något som liksom håller i sig när du slutar använda den… Så länge din hud känns glad, lugn och återfuktad när du använder den skulle jag fortsätta och vara glad så länge det varar 🙂 För att funka längre än så tror jag man måste ner djupare i hudlagren och det görs inte med vanlig hudvård.

Lämna ett svar