REN Skincare Bio Retinoid Anti-Ageing Cream

REN Skincare bio retinoid

Jag hade stora förhoppningarBio Retinoid Anti-Ageing Cream från REN Skincare, och som tur var passar den mig precis så bra som jag hade hoppats! Okej, vi backar bandet lite, närmare bestämt ett par månader. Som entusiastisk hudvårdsälskare och bloggare testar jag rätt mycket, och ibland sparkar huden bakut som resultat — vilket i sin tur påverkar mig mer än jag vill erkänna. Nej, jag gillar inte när hudytan är ojämn och bumpig (teknisk term, kids) men jag vill inte heller täcka över med smink som jag inbillar mig gör mer skada än nytta, så då är det bara att bita ihop och gå omkring lätt prickig och irriterad. Jag har tidigare berättat att jag har tre s.k. räddare i nöden, men i den truppen saknade jag en pålitlig ansiktskräm att använda dagligen istället för att hoppa mellan märken och produkter. Enter: Bio-Retinoid från REN Skincare.

REN Bio Retinoid 1

En tjock och inte överdrivet väldoftande kräm som tar lite extra tid att massera in (som så ofta är fallet med produkter som skippar silikoner och uttorkande alkoholer), efter första användningen var jag inte speciellt säker på att jag skulle gilla den. Men jag hade fel, för det här är en kräm som lugnar min hud alldeles ypperligt. Oavsett om jag använder den på morgon eller kväll absorberas den bra och dämpar all eventuell reaktivitet i huden. Rödflammig? Prickig? Början på en finne? Det löser sig, och allra bäst tycker jag den är när jag kombinerar den med ett fuktserum innan, och en olja efter.

REN säger att det här är en kräm “som ger retinolliknande resultat”, och ja det kan man väl säga vad man vill om. Bio-Retinoid är på inget sätt en retinol eller A-vitaminkräm som ger stora eller omvälvande resultat som de riktigt starka produkterna (oftast receptbelagda) kan göra, men jag antar att det är just att den lugnar, stärker upp och slätar ut. Små rynkor kan slätas ut med hjälp av återfuktning, samtidigt som oljor och fett hjälper till att mjukgöra och lugna.

Jag har börjat använda Bio-Retinoid både morgon och kväll eftersom jag gillar den så mycket, och för någon med ett såpass välfyllt badrumsskåp som mitt är det ett riktigt RIKTIGT bra betyg. 599 kronor (för 50 ml) är mycket, men jag tror att jag har sett bra kampanjer på REN på vissa apotek då och då, så håll koll där!

Lämna ett svar