Två rutiner med The Body Shop Superfood

tbs-superfood-masks-1

Eftersom något av det hetaste på hudvårdsmarknaden för tillfället verkar vara ansiktsmasker vågar jag gissa att ni är ett par stycken som är nyfikna på det stora släppet från The Body Shop med just masker — Superfood Masks. Kollektionen innehåller fem olika typer av ansiktsmasker, och jag börjar med de två jag provade först. Gemensamt för alla är att dom kommer i gulliga och tunga glasburkar à la 75 ml för 195 kronor.

TBS superfood acai 1

Första rutinen:

 • Sunday Riley Blue Moon cleansing balm för en superlätt exfoliering och djup återfuktning inför masken
 • The Body Shop Amazonian Acai Energising Radiance Mask
 • Efter masken körde jag snälla produkter, först Tolérance Crème från Avène
 • Ögonkrämen Eysilix från Indeed Labs
 • … och min bästa ansiktsolja Progenius Rescue Oil från NUDE Skincare

TBS superfood acai 2

Amazonian Acai både ser ut som och beter sig som sylt, och innehåller dessutom små korn som man får vara försiktig med. Jag rekommenderar att applicera masken med hjälp av en pensel för lite enklare hantering, och att aktsamt skölja och torka av med en varmt fuktad handduk. Doften är stark och det känns att masken är aktiv för det kittlade/pirrade lite, varför jag var extra försiktig när jag sköljde av den så att jag inte skulle få en rivig exfoliering av kornen. Efteråt var min hud mjuk och smidig, utan att vara röd.

En bra mask att använda kvällen före (så att du kan ha på lugnande och återfuktande/fettande produkter efteråt) fest eller annat tillfälle då du vill liksom reboota huden, men jag skulle akta mig för att använda den allt för ofta. Var också noga att dofta på den om du är känslig för dofter, och var som sagt noga med att inte skrubba för hårt när du sköljer av den.

TBS superfood ginseng 1

Andra rutinen:

 • Här var jag lite modigare och började med en ansiktsrengöring som innehåller AHA-syra, Super Acids X-treme Exfoliating Glycolic Cleanser från Rodial. Är inte alls så extrem som namnet vill påskina, utan rengör relativt snällt men med en liten extra kick
 • The Body Shop Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask
 • Efter masken körde jag på extra återfuktande produkter, först ansiktsvattnet Extra-Comfort Toning Lotion från Clarins…
 • Återigen Eysilix från Indeed Labs, eftersom den inte är så aktiv som min favorit från Verso utan enbart mjukgörande
 • Cucumber Gel Mask från Peter Thomas Roth för att den är en jävel på att återfukta och lugna
 • … och när den absorberats bäddade jag in allt med de sista dropparna av fantastiska Replenishing Nutrient Complex från Tata Harper

TBS superfood ginseng 2

Chinese Ginseng & Rice kallas för en polerande mask, och det är den verkligen. Som en finkorning smet, nästan som cement, exfolierar även den här effektivt. Doftar åt citrus och ingefära och som tur var inte lika starkt som sin rosa kompis Acai. Trots att det är två helt olika masker är effekten väldigt lik varandra — mjuk, peelad och smidig hud. Ginseng svider/pirrar lite även den, så se till att vara försiktig. Pensel och varm handduk passar återigen perfekt, och penseln gör dessutom så att det är lättare att applicera masken med precision — extra bra om du multimaskar och lägger olika masker på olika ställen i ansiktet.

Jag tror inte att någon av dessa två passar känslig hud, speciellt inte om du har reaktiv hud t.ex. på kinderna. För mig fungerade planen att låta maskerna vara effektiva på huden i ca 10 minuter för att sedan följa upp med mina mest pålitliga och lugnande produkter.

Lämna ett svar