Tio tomma #30 🎈

Kropps- och duschprodukter har tagit slut som aldrig förr det senaste, skrymmande burkar har fĂ„tt lĂ€mna plats för andra och nya grejer i duschen och plastĂ„tervinningen fyllts pĂ„ rejĂ€lt. Om vi gĂ„r i anvĂ€ndningsordning har vi tvĂ„ vĂ€ldigt ordinĂ€ra, snudd pĂ„ mediokra, duschkrĂ€mer som tagit slut — Jardins du Monde doftsatt med lavendel (gĂ„r alltid hem hos mig) frĂ„n Yves Rocher och citrongrĂ€sfrĂ€scha Body Shower frĂ„n svenska C/O Gerd. Flaskan frĂ„n YR gjorde jobbet utan att glĂ€nsa nĂ€mnvĂ€rt, helt okej med tanke pĂ„ att den kostar 35 spĂ€nn, medan C/O Gerd gjorde mig desto mer besviken. Doften var sĂ„ fin och den lokala samt ekologiska aspekten jĂ€ttefin att mina förvĂ€ntningar var höga — men istĂ€llet fick jag en rinnig och odryg duschkrĂ€m som inte heller löddrade eller var minsta mysig. TrĂ„kigt!

Roligare var istÀllet body scrub och body butter frÄn The Body Shop, tvÄ kategorier som mÀrket i Àrlighetens namn oftast briljerar i. Brazilian Cupuça Scrub-in-oil Àr precis vad det lÄter som; en skrubb i en jÀvla massa olja. Lite för mycket kanske, det Àr lÀtt att duschen blir till en halkig dödslek om du fÄr för mycket pÄ golvet, men en go saltskrubb vinner alltid i min bok. Hawaiian Kukui Cream Àr ett rikt och hÀrligt body butter som nÀÀÀstan luktar lika gott som min all time fav frÄn mÀrket.

SjÀlvklart har det tagits slut pÄ minst en handtvÄl, denna runda blev det en mild apelsinhistoria frÄn danska, ekologiska Meraki (andra doftsÀttningen vi provat pÄ hÀr hemma). Lite vÀl generös pump som gÀrna ger dig vÀldigt mycket tvÄl, men utöver det ett bra alternativ att ha pÄ handfatet.

Om vi steppar vidare till ansiktet kan jag snabbt konstatera att det var mĂ„nga storfavoriter som tagit slut 😭😭😭. Till en början en av de finaste rengöringsoljor jag testat; Nourishing Omega-Rich Cleansing Oil frĂ„n brittiska Elemis. Jag har inte stött pĂ„ en enda skönhetsbloggare eller vanlis som inte Ă€lskat den hĂ€r rengöringen efter första anvĂ€ndningen, och jag kommer sakna dess sammetsliknande kĂ€nsla med den mest perfekta mellantjocka konsistensen. LĂ€s min hela recension hĂ€r, sĂ„ torkar jag tĂ„rarna under tiden.

Som ni kanske förstĂ„r Ă€r jag team oljebaserad rengöring och har aldrig varit en storkonsumerare av rengörande ansiktsvatten, men efter att mitt intresse för ansiktsmasker vĂ€xt har jag Ă€ven börjat göra av med mer micellĂ€ra rengöringar. Varför? Jo, för att det Ă€r en perfekt lagom rengöring pĂ„ helgmorgonen innan jag lĂ€gger en ansiktsmask. Masken ska ju nĂ€stan alltid av med vatten efterĂ„t sĂ„ dĂ„ skippar jag helst att tvĂ€tta “som vanligt” innan men vill Ă€ndĂ„ fĂ„ bort nattens hinna av oljor sĂ„ att dom inte Ă€r i vĂ€gen för masken. Gilda Organic Micellar Cleansing Water funkar utmĂ€rkt för detta och kĂ€nns dessutom vĂ€ldigt skonsamt och snĂ€llt. Inte mycket mer att orda om, förutom att lĂ€gga till att det har en ytterst diskret men frĂ€sch doft.

En annan typ av rengöringar som jag bara Ă€lskar (OKEJ DÅ ni hör ju att jag inte bara kan vĂ€lja en typ jag Ă€lskar dom alla) Ă€r mjölkiga varianter, speciellt sĂ„na som jag kan applicera pĂ„ torrt ansikte med torra hĂ€nder — en favoritmetod till morgontvĂ€tten. Kahina Facial Cleanser har jag skrivit utförligt och Ă€lskvĂ€rt om för flera Ă„r sedan, dĂ€rför var det roligt att köpa en liten flaska för att se om jag fortfarande Ă€lskar den. Spoiler: det gör jag. Och den gĂ„r lika fint att anvĂ€nda pĂ„ torrt ansikte som lĂ€tt fuktat, som jag gjorde nĂ€r det begav sig. ILU Kahina.

En liknande, men billigare, rengöring Ă€r ZZ Sensitive Mild Cleansing Emulsion frĂ„n doldisen Annemarie Börlind, som gör sitt jobb utan krusiduller. Parfymfri Ă€r den kanske inte den charmigaste tvĂ€tten jag stött pĂ„, och den har alkohol denat högt upp pĂ„ ingredienslistan, men resultatet trots det vĂ€l rengjord hud som kĂ€nns mjuk och inte pĂ„ nĂ„got sĂ€tt torr och stram. För en dryg tvĂ„hundring kan jag absolut rekommendera den — speciellt för dig som Ă€r pĂ„ jakt efter en mild och krĂ€mig rengöring att anvĂ€nda pĂ„ morgonen.

Sist, men dyrast och mest extravagant, Ă€r May Lindstroms ansiktsmask The Honey Mud. Ja jag vet att den saluförs som en rengöring men lĂ€s min recension hĂ€r om varför den briljerar Ă€nnu bĂ€ttre som mask. Jag Ă€lskar den, och har nu pĂ„börjat burk nummer tvĂ„… 🙊

Kommentera