Tre nyheter

Det är alltid kul när det lanseras nya hudvårdsprodukter i Sverige, och extra kul när det är saker som jag direkt känner mig lockad av. I det senaste har tre nyheter lanserats som jag direkt vill hoppa på, nämligen:

Murad Hydro-Glow Aqua Peel (700 kr/4 behandlingar) — Murad är ett rätt okänt märke för min del, trots att jag har ett svagt minne av att både jag och Ka var väldigt intresserade av det back in 2008 (!). Det som lockar med nya Hydro-Glow Aqua Peel är att det blir som en liten behandling inne i badrummet, först svabbar du ansiktet med en tops modell XXXL indränkt i två olika typer av AHA-syra för att lösa upp döda hudceller på ytan, som du sedan följer upp och täcker med en serumdrypande arkmask som bokstavligen droppar av godsaker som hyaluronsyra, glycerin och niacinamid. Sjuhundra kronor är mycket pengar (just nu är paketet lite billigare än så om du shoppar på Hudoteket.se) men sett som en behandling över en månad får jag lite enklare att rättfärdiga det. Första söndagen jag använde settet blev jag enormt nöjd med både fukthalt och lyster i huden efterföljande vecka (använde inte foundation en enda dag, bara concealer!), och det blev lika fina resultat söndagen en vecka senare. Min plan är att använda de resterande två paketen regelbundet — det vill säga kommande två söndagar — som en kontinuerlig dos av extra TLC för huden nu när hösten börjar svina i på riktigt.

Codage Pre-Treatment Toning Lotion (459 kr/200 ml) — om du istället vill ha en exfolierande produkt som du kan använda på daglig basis (likt klassikern Pixi Glow Tonic) har franska Codage nu släppt sin variant. Här hittar vi utöver AHA även lite BHA-syra som hjälper till att lösa upp eventuella tilltäptheter i porerna, och Pre-Treatment Toning Lotion innehåller även den utjämnande ingrediensen niacinamid. Mer eller mindre doftfri, i en stilren flaska, blir det här den första exfolierande produkten på länge som jag ska inkorporera i min rutin på en regelbunden (jag vågar inte lova daglig) basis. Codage hittar du på NK och Skincity, och jag är väldigt sugen på att testa märkets kroppsprodukter.

Eve Lom Gel Balm Cleanser (445 kr/100 ml) — vad vore väl intressanta nyheter utan en ansiktstvätt? Eve Lom är ett brittiskt märke som startades av modellen Eve i och med att hon skapade sitt numer klassiska balm cleanser Cleanser som trots att det är en rätt simpel historia baserad på billig mineralolja haft trogna följare i över 25 år nu. Till viss del berodde nog succén på att det då inte fanns lika stor spridning av oljebaserade rengöringsbalms som nu, men hur som helst har det nu kommit en uppföljare i en lite lättare formula. Gel Balm Cleanser baseras till största del på sheasmör och ska inte behöva hjälp i form av en tvätthandduk för att torkas bort. Hittills har jag bara hunnit testa på handen men det kändes som en skön rengöring som går att massera enkelt med utan att dra i huden och som dessutom har en trevligt medicinsk, örtig doft. Det här är första hudvårdsprodukten jag testar från Eve och jag hoppas att den håller lika hög kvalité som det här pudret gör.

Lämna ett svar