DevaCurl Melt Into Moisture

Om den här hårinpackningen ser ut som en bytta med pistageglass? Oh Ja. Melt Into Moisture Matcha Butter Conditioning Mask från amerikanska DevaCurl är en relativ ny produkt i deras sortiment och jag har haft den hemma sedan i höstas — men inte börjat använda den förrän ett par månader sedan. Ni lockhåriga som hängt här länge vet att DevaCurl är ett av mina absoluta favoritmärken och även ett av de första produkterna jag provade inom balsammetoden — OM det är en sorg att det fortfarande knappt går att få tag på här i Europa?

Melt Into Moisture beskrivs som en fuktgivande inpackning riktat till de allra torraste och sprödaste hår, hej hallå här har ni mig ta alla mina pengar ??‍♀️

Med feta alkoholer, olja från sojabönor, kokosnöt och solros är det här en krämig och fast inpackning som trots det är enkel att använda, skopa upp och fördela över håret. Doften är stark, väldigt stark, och drar åt det pudriga och parfymerade hållet. Rekommendationen är att använda inpackningen så länge som just ditt hår behöver och det inbegriper allt från en snabbis på 3-5 minuter till att svepa in håret och sova med den i över natten. Jag har absolut inte lust att stå i duschen längre än nödvändigt så jag har bara provat att ha i den under den tid jag passar på att fila på andra delar av kroppen — tio minuter är nog det längsta jag har haft i den. Nästa steg är att på något sätt försöka mig på att använda den som en nattmask för håret, jag behöver bara komma på hur jag ska lösa den kladdiga faktorn.

Att använda den här i samband med en full hår-rutin från DevaCurl — det innebär tvätt, balsam och efterföljande styling — ger studsiga lockar och väl återfuktat hår där man kan ana doften även efter det torkat. Tyvärr tycker jag inte att min tio minuter långa inpackning räcker för att ge tillräckligt såpass stor dos fukt att det håller i sig dagarna efter tvätt — glansen och spänstigheten dras liksom ut ur håret av den torra luften nu och det är inget som Melt Into Moisture råder bot på. Det som är bra med DevaCurl är att produkterna liksom återaktiveras när du fuktar håret, så dagen/dagarna efter tvätt brukar jag krama igenom håret med blöta händer på morgonen för att få upp liv i lockar som plattats till över natten.

Är det någon som har en bra idé eller tips på hur jag kan sova med den här i över natten utan att söla ner hela sängen? Jag tror och hoppas på att det kan vara en dunderkur för håret.

3 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar