L’Oréal Paris Paradise Extatic mascara

Från att typ enbart använt lite dyrare mascaror har jag det senaste … året? åren? provat mig igenom billigare märken som typ L’Oréal och Idun och erkänner absolut att det varit bra grejer, även om ingen riktigt blåst sockorna av mig.

Den senaste har däremot hypats å det grövsta på bloggar och Instagram — Paradise Extatic Mascara (139 kr/6,4 ml) från L’Oréal. En av anledningarna till att den slagit så stort har att göra med att den jämförts med Better Than Sex från Too Faced, en betydligt dyrare produkt som många verkar gilla för dess volym- och längdboostande. Mitt exemplar hittade hem till mig i egenskap av finalist i Årets Läsarfavorit-kategorin för Daisy Beauty Awards och hade genom det redan sållats ut ur ett hav av produkter.

Ett lager

Det första som ska sägas är att det här egentligen inte alls är något budgetalternativ? Hylsan rymmer nämligen bara hälften av en normalstor mascara, så då kan vi jacka upp priset till det dubbla — närmare 300 kronor — och sätta det i relation till andra i samma prisklass.

Borsten är som ni ser på produktbilden lätt kurvad med en midja men eftersom det är rätt svårt att märka av någon större skillnad kan jag inte ge det vare sig plus eller minus i betygslistan. Resultatmässigt är det däremot enkelt att konstatera att mina ögonfransar blir fint separerade, solfjädersformade och med en lite adderad volym. Det är enkelt att måla med borsten utan att kladda på ögonlock eller franskant, och det är heller inget fel på svärtan i pigmenten.

Många har klagat på att Paradise Extatic inte räcker länge och att den dessutom börjar klumpa ihop sig redan en månad eller så in i användandet, och visst det är inte speciellt konstigt med tanke på den lilla mängden som finns i hylsan. Jag märkte främst av det på att borsten gärna ville samla på sig klumpar och medan det är relativt enkelt att råda bot på genom att torka av på antingen kanten av öppningen eller handryggen var det största negativa att hållbarheten på fransarna drastiskt halverades — efter en halvdag på jobbet hade jag både smulor samt en lätt skugga längs under franskanten.

Det låter inte som att den här får något högt betyg av mig va? Nej, det stämmer nog eftersom jag upplevde den som en högst medioker mascara. Jag hade heller inte förväntat mig mer om det inte hade varit för dess beryktade egenskaper…

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar