Ett första intryck: Drunk Elephant T.L.C Framboos

Nej, det kanske inte är helt vanligt att jag känner mig redo att uttala mig om ett serum efter bara ett par användningar men ni vet att ibland slår det bara till? Gillandet? När jag var i USA senast köpte jag ett rör med två minis från Drunk Elephant — detta märke som är ÖV-E-RALLT just nu och som i och med sitt intåg i Europa (märket säljs numer på både Cult Beauty och Space NK) hypats, hyllats, och lyfts fram i cirka varje shelfie på instagram. Lugna tf ner er, kan jag tycka, men var samtidigt inte bättre än att jag köpte två produkter för att testa. Jag hade en sån tur att det fanns ett kit på Sephora med just dom två produkterna jag ville testa; aktiva serumet T.L.C Framboos Glycolic Night Serum och — enligt utsago — snälla oljan Virgin Marula Luxury Facial Oil.

T.L.C Framboos är alltså ett serum inriktat på att exfoliera huden med hjälp av en mix av AHA och BHA och rekommenderas alltså att användas nattetid. Jag har kört 100 % på återfuktande och icke-aktiva serum det senaste så en dag blev jag bara sugen på att prova på något liiite mer aCtiON och då föll valet alltså på T.L.C Framboos.

Eftersom jag överlag är rätt så försiktig med exfoliering började jag försiktigt med en natt då och då, och märkte redan efter första natten att det här är ett serum som lirar med min hud! Det här var inget som överraskade storartat eftersom min hud brukar gilla just när AHA och BHA jobbar tillsammans (se min allra bästa syra all time: Codage Pre-treatment Toning Lotion som har just samma blandning), men jag blev inte mindre lättad för det. Sedan dess har jag fortsatt med T.L.C ungefär varannan natt för att inte ta i för mycket, och varje morgon efteråt vaknar jag med slät och utjämnad hy — både till textur samt nyans sett. Nej, jag kan självklart inte uttala mig om några långvariga effekter men det hela verkar onekligen lovande.

Konsistensen är en tunn gel som enkelt sprids och appliceras över hela ansiktet, och det vare sig pirrar eller känns obehagligt. Jag säkrar alltid upp med återfuktande produkter både före (essens) och efter (kräm, eventuell olja) för att maxa effekten och samtidigt vara på den säkra sidan. Jag är personligen inget fan av att låta syror ligga på och torka in i 5-15 minuter innan efterföljande lager?

Men, är det såpass lovande att jag skulle köpa — eller rekommendera andra att köpa — en fullstor flask? Det är extremt svårt att svara Ja på den frågan med tanke på att en fullstor flaska kostar över 800 kronor/£76/$90 för 30 ml. Jag kommer att fortsätta mina 8 ml på utvalda kvällar, både för att ta det lugnt men även för att snåla och dra ut på flaskan. Efter det… vet jag inte. Räknar man dessutom in att jag har x antal andra serum att testa och utvärdera är svaret nej, men om jag inte hade ett typ outsinligt förråd av produkter OCH verkligen hade velat ha ett exfolierande serum, så… ja, då hade jag hållt ögonen öppna efter en rabattkod så att säga.

3 kommentarer

Lägg till din →

Så himla sugen på VAD SOM HELST från DF pga instagram och alla shelfies. Och förstås att alla säger att det är bra grejer, men mkt pga shelfies. Så himla härliga färgklickar.

Lämna ett svar