Ett första intryck: Verso Nourishing Cream

Att säga att Verso är ett av mina favoritmärken är ingen underdrift. Jag älskar (utan inbördes ordning) deras arkmasker, ögonmask, ögonserum och ansiktsolja — nu är frågan om nylanserade Nourishing Cream (849 kr/50 ml) kan tränga sig in på den trånga hyllan eller inte?

Efter att ha läst beskrivningen “an intensive, nourishing cream for extra moisture and long-term hydration” förväntar jag mig en tjock, rik och fet kräm men precis med nattkrämen Dermalogica Sound Sleep Cocoon ändrar jag uppfattning vid första pumpet. Nourishing Cream är inte på något sätt lätt eller tunn (som Dermalogica visade sig vara) men den är inte heller s där sheasmör-rik som jag trodde, och det är något bra i min bok!

Jag, eller mina kinder, kan lätt reagera för alltför tunga och rika produkter vilket resulterar i rodnad och plitor. Nourishing Cream ligger istället i det där mittemellan-landet mellan lätt och krämig, och sprids enkelt på huden utan att dra eller lämna några vita spår, en utomordentlig bra komponerad formula om jag får säga det själv!

AQUA, SHEA BUTTER ETHYL ESTERS, ISONONYL ISONONANOATE, SORBITAN STEARATE, AVENA SATIVA KERNEL OIL, NIACINAMIDE, HYDROLYZED YEAST EXTRACT, AVENA SATIVA KERNEL FLOUR, SACCHARIDE ISOMERATE, GLYCERIN,
PROPANEDIOL, SUCROSE COCOATE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/ SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLMETHYL TAURATE COPOLYMER, TOCOPHERYL ACETATE, METHYLPROPANEDIOL, SQUALANE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, POLYSORBATE 60, CETYL HYDROXYETHYLCELLULOSE, BIOSACCHARIDE GUM-1, CITRIC ACID, SODIUM CITRATE, POLYGLUCURONIC ACID, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, LECITHIN, PHENOXYETHANOL, PARFUM

Jag märker även av att den innehåller havrelipider då den doftar ack så lätt av havregröt. Även det är bra för min hud då havre i olika former historiskt sett är en ingrediens som lugnat och stärkt (hej Barrier Defense Booster ❤️).

När det kommer till användning så rekommenderar Verso själva att använda Nourishing Cream som en nattkräm och det förstår jag — och gillar — absolut, men jag gillar faktiskt också att använda den som dagkräm de dagar jag inte kommer vara utomhus eller då det göteborgska dagsljuset = 0 eftersom den inte innehåller spf. Oavsett när jag använder den så upplever jag en välbalanserad och glad hud som känns … välmående. Det är med andra ord ingen fjäskande kräm som fejkar resultat genom att lägga sig som en lystergivande hinna ovanpå huden, nej den här jobbar med huden på riktigt.

Det är sällan en kräm arbetar sig in på min badrumshylla så fort efter att jag fått pressutskick, men Nourishing Cream passar mig och årstiden som handen i handsken och trots att det här är ett Första Intryck så är det en ny favorit från Verso.

Lämna ett svar