Årets Ansiksmask Daisy Beauty edition

Tre snabba grejer innan vi börjar: 1) jag är klart förvirrad över att det heter “Daisy Beauty Awards 2019” när det gäller produkter som släpptes ??2018??. Är det alltid så med prisgalor och bara jag som är extra stupid? 2) lika mycket som jag är förvirrad är jag tacksam över att jag fick sitta i juryn för kategorin Årets Ansiktsmask då de andra kategorierna antingen är utanför mitt kunskapsområde eller, ska vi säga, lite väl splittrade för min smak ehe 3) det finns en större debatt som borde hållas kring “bubblande ansiktsmasker” vilket den här kategorin har två stycken av, då det är produkter som typ alltid innehåller ingrediensfamiljen PFAS dvs högflourerande ämnen som inte kan brytas ner dvs. stannar i kretsloppet för alltid ♻️ PFAS har ännu inga vetenskapligt ??bevisade?? hälsofarliga effekter (misstänkta, ja) och är således godkända att använda, men frågan är väl kanske “Varför” vi behöver ämnen som är skapta för att avvisa smuts och vatten i våra ansiktsmasker.

Och med det sagt, ehe, så var min personliga vinnare just Akademikliniken Pure HydrOxy Mask (599 kr/75 ml) — den bubblar utan att irritera, ger omedelbar lyster och känns även fuktgivande. O-tro-lig. Jag vet däremot att vissa med yngre och tåligare hud (rude) inte alls får någon effekt av den så jag tror att det är vi 35+ med yttorr och känslig hud som får njuta mest. En mask jag allra helst använder på morgonen eller i samband med en rutin inför fest så att jag verkligen får användning av resultatet och inte sover bort det över natten ✨

Ur pumpen kommer en ljust bärnstensfärgad, tunn gel som du ska sprida över ansiktet snabbt — jag är rätt generös i min applicering så det blir ett par pump per användning. Efter en kort stund börjar masken att bubbla upp på huden men inte så att det känns kittligt, irriterande eller för mycket utan bara … piggt. När bubblorna sen har bubblat över, efter ca 10 minuter, sköljer eller sveper jag bort resterna och går sedan direkt på med min efterföljande rutin.

Men det var inte HELT givet att Ak skulle vinna för damn det var nära dött lopp mellan den och Reserol Over Night Mask (495 kr/50 ml) — krämigare än jag trott, går in fint och är skön att massera längre än rekommenderade få sekunder. Ger mängder med fukt, elasticitet, barriärstärkande och utjämnande effekt. Otrolig även denna! Känns dessutom väldigt dryg och därmed prisvärd. Extra plus i kanten för väldigt tydliga instruktioner på lådan exempelvis att inte använda masken samtidigt som peelande produkter, och att man ska låta bli att lägga ytterligare hudvård ovanpå. Rakt på sak!

? Och Reserol blev också den slutgiltiga vinnaren av Årets Ansiktsmask DBE 2019! Grattis, sjukt välförtjänt! ?

Så ja Reserol och Akademikliniken var utan tvekan kategorins största vinnare och behållning, för efter dom hade jag besvärligt att rangordna resterande tre om jag ska vara ärlig. En var mest var MEH medan två brände fejset av mig (obs överdriver för dramatisk effekt).

Dermalogica Clear Start Blackhead Clearing Fizz Mask (219 kr/50 ml) — här bubblar det återigen men det luktar starkare än Ak, känns väldigt mycket som Den Lilla Kemisten ? Men, den irriterar inte. Å andra sidan ger den heller inget omedelbart resultat förrän efter ett par gånger? Direkt efter att jag sköljt av den är näsan (min area of choice eftersom det här är en punktmarkerande mask snarare än en mask du tar på hela ansiktet) slät och mjuk men ja that’s it. Här är jag nog tyvärr inte målgrupp och har svårt att utvärdera den då jag inte har några större/grövre pormaskar. Fick bli trea just pga sin MEH-het.

Sen kommer vi till de två masker som tyvärr var allt för intensiva för min hud och båda kändes irriterande. Elemis Peptide4 Thousand Flower Mask (589 kr/75 ml) — behövs många stora klickar för att täcka ordentligt och kickar alltså igång testet med att kännas ickedryg. Konsistensen är mysigt lätt och mousseliknande. Det börjar att pirra och svida främst kring näsa och överläpp redan efter en kort stund, till den grad att första gången jag använde den blev jag direkt orolig för en synbar reaktion. Jag tog av den redan efter ett par, fem, minuter istället för de rekommenderade upp till 15 minuter och som tur var la sig det brännande snabbt och jag fick heller ingen negativ reaktion. Visst, jag blev bäbislen men det hänger också lite ihop med att den sveps av med en våt handduk som bidrar till exfoliering (tur också att man får med en handduk på köpet för den blir fläckig som fan). Jag ska erkänna att det bara var första användningen som sved riktigt illa, så jag antar att jag var extra torr och lättkänslig den dagen.

Elemis var den som flest av er var nyfikna på och tyvärr kan jag inte säga så mycket gott om den just pga dålig match med min yttorra och lätt känsliga hud. Har du en mer tålig hud, gillar Elemis och sensoriska upplevelser? Kör på! Jag har läst många som älskar den ?

En något liknande upplevelse fick jag med Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask (125 kr st) — detta märke som hela skönhetscommunityn fullkomligt ÄLSKAR men som till min sorg bara inte gör det för mig, antagligen pga tidigare tjatad yttorrhet. Det här är märkets andra arkmask i ordningen och den har samma utformning som den första dvs öglor som du fäster kring öronen och även en del för halsen (som tyvärr inte får plats för mitt bautahuvud då öglorna inte når till öronen ??‍♀️). Den svarta masken doftar lite rengöringsmedel, känns vällllldigt aktiv på huden under tiden som den ligger på och ja, den svider nästan och kändes lite brännande när den låg närmare ögonområdet. Efter ett tag övergår svidandet till en iskall känsla, och jag är rätt lättad när jag väl tar av den. Efteråt kände jag mig torr på kinderna trots en avslutande kräm, och jag behövde gå över med fuktkräm flera gånger under dagen för att fylla på fuktreserverna i huden ?

Som ni hör absolut ingen fullträff, och jag skulle antagligen gjort som Acasia själva rekommenderar känslig hud att göra: att lägga ett tunt lager av deras Recovery Mask (en krämig mask på tub) under arkmasken men det kändes inte som ett helt rättvist tillvägagångssätt för att kunna utvärdera masken inom kategorin så jag fick helt enkelt köra på.

Avslutningsvis är det enkelt att konstatera att det är svårt att jämföra ansiktsmasker som alla har olika användningsområden, syften och målgrupper. Jag försökte väga in pris samt varje masks individuella förmåga att leverera vad dom utlovade när jag betygsatte och inte bara se till personliga preferenser.

3 kommentarer

Lägg till din →

Så kan det ju teoretiskt sett varit för oss alla i gruppen! 😀 Svårt att inte få bra resultat av en fuktmask däremot, dom ”kräver” ju inte lika mycket som mer aktiva gör för att få en bra matchning tänker jag?

Lämna ett svar