Chanel Les Beiges Eau de Teint

I did a thing, något jag inte gjort på… år? Jag köpte en foundation. Sirenernas sång på Instagram blev för starka och jag använde svepskälet att jag ~fAkTiSktT~ inte ägde en enda basprodukt som matchar min sommarnyans.

Så hej Chanel, hej butiken på Fredsgatan, hej nya Eau de Teint.

En av de nyaste lanseringarna i serien Les Beiges är Lätt Som Vatten-basen Water Fresh Tint (700 kr/30 ml). Pigmentet svävar som små pärlor i en återfuktande blandning av bland annat vatten och glycerin och krossas och sprids ut när den appliceras på huden. Finishen är olik något annat jag någonsin sett eller testat och kan bäst beskrivas som en tunn, blöt lyster? På Instagramspråk känt som glass skin. Som både namnet och flaskan indikerar är det här en LÄTT täckning men som jag trots det upplever jämnar ut hudtonen riktigt bra. Rodnad dämpas men din egna hud får lysa igenom och vara sig själv.

För det mastiga priset är det åtminstone en borste med på köpet (en resevariant av den här) som är förvånansvärt… jättebra! Jag använde den första gången jag testade Eau de Teint och har inte haft något skäl för att testa någon av mina andra borstar, svampar eller med fingrarna för den är utmärkt för den här typen av bas. Jag pumpar ut produkt i handflatan, ett pump per ansiktshalva ett pump räcker till hela ansiktet (tänk typ 50-50 vardera ansiktshalva och sen lite rester i pannan och så), swirlar runt borsten och sveper den sedan över huden. Resultatet är så bra att jag är BARNSLIGT nöjd med mitt köp!? Så till den milda grad att jag är helt exhalterad inför att sminka mig varje morgon ?

Allt eftersom du arbetar in Eau de Teint i huden är det som att den sjunker in snarare än att torka till, och jag gissar att det är det som ger den fina återfuktade lystern och inte fet eller kladdig. Min yttorra hud tackar för den extra fukten och håller sig lagom glansig hela dagen. Ett enda ord räcker egentligen; perfektion.

Tyvärr ??? Ett tips är att leta efter den på flygplatser eller färjor, där kan prislappen ha droppat ner hela tvåhundra kronor enligt en vän till mig. Värt att påminna om är att Chanel däremot dragit sig tillbaka från varuhus och kedjor, och nu för tiden enbart säljs i sina egna butiker eller onlinebutik.

Mina absoluta favoriter för tillfället och dessutom min lilla Chanel-familj. Eau de Teint och highlightern Baume Essentiel i nyansen Sculpting.

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar