Jävligt Bra Serum: en lista

Det kändes som hög tid både för mitt egna minne och för att dela med mig till er, min lista över Jävligt Bra Serum. Eftersom det är jag och min hud som sammanställer så är det 10000 % fokus på serum för 35+ hud, yttorr och som kan upplevas lätt reaktiv, men finporig och med bra spänst.

En kort säljpitch för vad ett serum är och varför du kanske behöver det då: serum är otroligt mycker mer koncentrerade och potenta än vad din dag- eller nattkräm har möjlighet att vara, och riktar dessutom in sig på lite mer speciella behov än en kräm som oftast har huvudsyftet att mjukgöra och återfukta. Om du upplever en obalans i din hud är det ofta något som ett serum kan hjälpa till att fixa, och det är vida känt i hudvårdssvängen att det är just på serum du kan lägga lite mer pengar medan tvätt och kräm kan vara lite enklare och billiga.

Disclaimer: I den här listan har jag bara med serum, inga oljor, som går att använda både dag och natt, dvs inga produkter som kanske tekniskt sett är serum men som används mer som en behandling ett par gånger i veckan. Det finns otroligt bra sådana serum (se Sunday Riley, Drunk Elephant, REN Skincare) men i mina ögon är det inte riktigt samma sak och något du kanske kan spendera pengar på efter att du först hittat DITT varje dag-serum. Det har blivit en hel del serum under åren varpå den här listan är hårt kurerad och med högt antagningsbetyg.

Image result for dermalogica biolumin-c serum

Dermalogica biolumin-c serum (979 kr/30 ml) — är först och främst jävligt dyrt men också jävligt bra, faktiskt det enda serumet med vitamin C i som min hud tolererat. Med en mix av inte bara C utan även snäll mjölksyra gör det här till ett serum som förfinar hudtexturen, ger lyster och allmän smidighet till huden. Relativt drygt också, min flaska räckte i minst tre månader om inte fyra, och då använde jag det främst dagtid.

Image result for Akademikliniken Pure Lift Serum

Akademikliniken Pure Lift Serum (849 kr/50 ml) — nej vi går inte direkt drastiskt ner i pris än så länge men med AK får vi ändå 50 stora milliliter jämfört med vanliga 30. Pure Lift trodde jag först inte skulle vara något för mig pga förutfattade meningar om AK samt ordet “lift” men det fick jag snabbt äta upp efter att jag insåg att det återfuktade som en mf och dessutom verkade både lugnande och stärkande tack vare peptider. Blanda med glycerin, squalane, niacinamide och hyaluronsyra och vi har ett riktigt power house till allround-serum.

Exuviance Vespera Bionic Serum (599 kr/30 ml) — mitt första möte med amerikanska Exuviance och hej hallå där ? Vespera är ett fuktserum med en liten touch av PHA, den snällaste av alla exfolierande syror, och genialiteten här ligger i att fukten får en bättre chans att arbeta på huden tack vare att PHA dammsuger bort alla blockerande döda hudceller på ytan. Ett av få serum som jag faktiskt KÄNNER en tydlig skillnad, eftersom min yttorrhet i vanliga fall uttrycker sig i skrovlig hud kring näsa och haka. Efter en vecka eller så med Vespera var det som borta, och det utan att irritera eller vara för mycket.

Image result for M Picaut Hydra Miracle Serum

M Picaut Hydra Miracle Serum (699 kr/30 ml) — ett av världens kanske bästa renodlade fuktserum? ? Tjockt och lyxig bas med havtorn, algextrakt och hyaluronsyra som puffar upp huden på det mest ultimata sättet. Det finns oändligt många ha-serum på marknaden i alla olika prisklasser men inget riktigt som Hydra Miracle.

Image result for Elixir Cosmeceuticals Niactil 4 %

Elixir Cosmeceuticals Niactil 4 % (340 kr/30 ml) — med en OTROLIGT prisvärd prislapp har vi norska Niactil som är ett jävla superserum. Som jag skrivit på Insta redan var jag återhållsamt försiktig med att påbörja det, främst pga att det innehåller BHA och niacinamide vilka båda två är ingredienser som jag kan uppleva irriterande för min hud men DAMN vad jag inte hade behövt oroa mig. Niactil är en tunn gelé som kan användas antingen som serum eller kräm beroende på hur stort behov av fukt just din hud, och för mig är det ett klockrent serum. Det ger mig nästintillt exakt samma resultat som Exuviance Vespera men för 200 spänn mindre, inte att förakta. Yttorrhet elimineras, hudtexturen blir finare och huden mår allmänt bra.

Priserna är höga på de flesta, ja, men jag vågar säga att jag skulle flasha kreditkortet igen för alla dessa serum (vilket också är anledningen till att jag ratade många Bra Serum men som inte riktigt nådde ända upp). Jag kommer också att uppdatera inlägget allt eftersom jag stöter på fler Jävligt Bra Serum™️.

3 kommentarer

Lägg till din →

Tack för ett väldigt bra inlägg! Har inte testat ngt av dem (ännu) men är väldigt nyfiken på AK:s lift-serum då jag har fått väldigt fina resultat av deras very potenta pure active-serum.

Tack snälla Cecilia! 😀
Då tycker jag absolut du ska spana efter någon typ av deal eller rabatt på Pure Lift! Jag har faktiskt testat Pure Active också men föredrar Lift, kanske just för att som du säger är Active väldigt potent något jag tror min hud reagerade liiiiiite på.

Lämna ett svar