Ett halvår med tomma förpackningar

Jag tror att det var på Insta som jag först såg det och fick idén att kopiera den rätt av — att istället för att samla på Tio Tomma se vad som ackumulerades under sex månader. Intressant och en lite mer blandad kompott än vad mina tidigare TT-inlägg varit, men också något missvisande eftersom det är produkter som tagit slut någon gång under det senaste halvåret — men som inte nödvändigtvis har använts upp under den tidsperioden. Vissa grejer har absolut varit med läääänge och sen kan jag lägga till att majoriteten är det jag som gjort slut på men vissa är min mans tomma. Men let’s see how it plays out, shall we?

Om vi först tittar lite på helheten så är det verkligen alla typer av kategorier som tagit slut, allt från rakkräm (den hängde med “ett tag” så att säga) till solkräm. Jag har inte sparat alla handtvålar (bara en fancy) och inte heller alla tråkiga Nivea-duschkrämer som går åt på en rullande basis. Smink är det främst mascara, en gammal utrensad ögonskugga, och brynprodukter (by far mitt mest använda smink).

Ett fåtal produkter har jag fått som pressutskick, dom är markerade med *.

Vi börjar med att dyka in i hudvården, och mängden tomma här skulle jag säga är indikativt på 1) att det har varit vinter och fokus på fukt, och 2) att jag har fokuserat på att ta slut på ett par reseförpackningar.

Rengöringar (många av dom här har jag redan skrivit om här).

Grown Alchemist Hydra-Restore Cream Cleanser — Morgonens rengöring som räckte i ungefär prick sex månader, och som kommer i märkets sedvanliga superjobbiga metalltub. Snygg men blir svårare och svårare att klämma ur ju tommare den blir. Innehållet är däremot bra och snällt för min lätt reaktiva hud; en mellantjock mjölkig rengöring med en (tyvärr något stark) doft av rökelse och apelsinskal. Lämnar ingen hinna utan sköljs av enkelt med vatten, och drar inte i huden trots att jag använder den direkt på torrt ansikte. Jag köpte den på typ 70 % när Lyko hade utförsäljning och det var den absolut värd.
Deviant Enzymatic Cleansing Oil — En fantastisk oljerengöring, mjuk och lagom tjock, som bryter ner sminksmutsochspf som en boss. Jag är ett fan av Deviants rengöringar och har utöver den här även testat deras balm cleanser och nu senast deras LE-variant med blue tansy i och den ÄRRRRR så bra. Av den trion är Cleansing Oil på tredjeplats, men det är inte pga dålig utan pga jag föredrar ett balm över en olja.
Medik8 Micellar Mousse * — Jag gillar mousserengöringar som en andra rengöring. Den här, som mina favoriter från pHformula och Dermaceutic, är en sån typ av löddrande mousse som pumpas fram mekaniskt istället för att vara fullproppad med uttorkande sulfater som löddrar av sig själva (eh). Jag var lite osäker på om den här skulle funka som en andra rengöring på blött ansikte på grund av namnet, micellär indikerar för mig att det ska användas på torrt ansikte, men jag körde som jag ville och ja den funkar bra? Ingen storfavorit, men habil och funktionell. Dryg som satan.
iS Clinical Cleansing Complex * — Känd från Insta och hyllad av de flesta tungviktarna inom hudvård och jag kände bara…. jaha? Is this it? Milt löddrande, ja. Milt doftsatt, ja. Milt intressant, japp.
Skincity Mellow Balm Cleanser — Billig och okej, men längre än så kan jag inte sträcka mig. Har en plastig känsla som jag tycker är direkt otrevlig, och kräver att man använder en stor mängd för att ens kunna massera runt utan att det drar i huden.
Drunk Elephant Slaii Butter Cleanser — Tänk er en blandning mellan klassiska Clinique Take The Day Off Cleansing Balm och The Body Shop Camomille Cleansing Balm och ni har Slaii. Väldigt effektiv och okrånglig, men det var inte direkt så att himlen öppnade sig och änglar sjöng.

Essenser & serum. Dvs livet.

Hada Labo Premium Gokujyun Essence Japanska Hada Labo är en riktig trotjänare och en av de bästa i branschen på essenser. Jag älskar essenser djupt och innerligt, det ska sägas, och tycker att dom gör stor skillnad på hurvida min hud klarar av att hålla yttorrhet borta. Det här är deluxvarianten från HL och om jag älskar deras vanliga variant är den här beyond. Som ett tjockt vatten som jag tar som första steg efter rengöring är det här grunden som efterföljande fuktserum boostas rejält av. Köps antingen på WWW eller utomlands, förslagsvis i Asien när det nu kan komma att ske igen.
E Nature Birch Juice Essence — Den här förvånade mig rejält och det enbart positivt. Jag köpte den under nån typ av utförsäljning på Apoteket och den visade sig vara både effektiv och dryg som satan. Köper den gärna igen om jag skulle snubbla över den.
Grown Alchemist Detox Serum — Ett tjockt, rosdoftande geléserum som fokuserar mer på fukt än någon typ av pseudovetenskaplig “detox” (ibland får man se bortom namnet och titta mer på det faktiska innehållet). Det här hittade jag också på Lykos galna rea så det var ett riktigt kap, och absolut ett väl godkänt fuktserum.
SkinCeuticals Hydrating B5 Serum — Jag har absolut snöat in på SkinCeuticals som märke det senaste året, efter att jag hittat min fantastiska hudterapeut som utför mirakel med deras produkter. Det här är rätt och slätt ett fuktserum med lite tillsatt stärkande (?) B5 och ja, jag ska absolut inte hymla med att det är bra men inte fAnTAstiSkT. Kommer nog inte köpa igen, om jag inte hittar en deal.
pHformula Hydra Serum * — Sa ju att det varit, och är, fokus på fukt! Blå Hydra är riktigt bra, inte lika geléigt som de andra utan tunnare och åt nån typ av cloudy textur? Doftar… bastu? Lol, jag vet inte men som nån typ av rökt effekt. Absolut diskret och inget som stör eller dröjer sig kvar. Inte superdrygt men inte heller ickedrygt.
Beauté Pacifique Serum Paradoxe — Det fransk-klingande danska märkets storsäljare som alla verkar svära vid, men även här kände jag MJÄH? Det är ett oljebaserat fuktserum med druvolja och squalane som ska vara guds gåva till torra och yttorra men jag känner att jag hellre kör på en 100 % squalane-olja vilket funkar bättre för mig.
Dermalogica Barrier Defense Booster — En av mina få Holy Grails och sedan 2018 är det här antagligen runt den tionde flaskan. Varje vinter lägger min hud helt av, inga torrhetsfläckar eller stramande men med en svagare hudbarriär vilket resulterar i irritationer, finnar och utslag. Defense Booster är ett havrebaserat fukt- och fettserum som tillsammans med en fuktfokuserad dagkräm lindrar och stärker upp. Skillnaden är markant och snabb, vilket gör att jag alltid har den hemma och försöker köpa den när jag ser den på rea.

Kräm & SPF

Verso Nourishing Cream — En äkta hjälte, som jag har förlitat mig på ett par vintrar nu och således arbetat mig igenom ett par tre flaskor totalt. Rik, åter igen baserad på havre vilket är en av min huds favoritingredienser, och lite niacinamide. Perfekt nattkräm under den kalla delen av året.
M Picaut Rose Quartz Supreme Probiotic Rich Cream * — Mette P är en lokal idol här i Göteborg och hennes lyx-ekologiska produkter är alltid spot on; snälla men samtidigt potenta. Den här krämen hoppades jag på skulle vara lika uppskattad av min hud som Verso är, men tyvärr var den inte lika imponerande som jag hade hoppats. Svårt att sätta fingret på, för det är en superrik kräm som låser in fukt men den var inte riktigt så stärkande som jag förväntade mig.
SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2.4.2 — Ännu en produkt hyllad inom hudvårdscommunityn, och speciellt från folk med torr, yttorr, och känslig hud. TLR är en barriärstärkande och mjukgörande kräm med lipider, som hjälper till att just bygga upp hudbarriären, men den absorberas förvånansvärt snabbt och lämnar nästan en matt yta. Snordyr, jag köpte den tack vare 20 % och ett presentkort på det, men ärligt talat inte så bra som priset är högt. Doftar av pepparmint, men irriterade aldrig min hud. Däremot lite av en “Meh”.
SkinCeuticals Redness Neutralizer — Den HÄR däremot! Köptes on a whim efter en ansiktsbehandling i tron att det var ett serum meeeen eheheh det var ju en kräm. Dryg, generös med både fukt och fett, och om jag inte har blivit helt galen så lugnar den faktiskt ner huden och gör den mindre rodnad över tid :O Även den dyr men mer överkomlig samt gör skäl för sitt pris.
Dermalogica Calm Water Gel — Älskling, min trogna och pålitliga fuktkräm med stort F. Om jag hade kunnat hade jag köpt den på liter, och den som hjälper mig att köpa megastorleken som hudterapeuter använder gifter jag mig gladeligen med.
Dermalogica Solar Defense Booster spf 50 — Vad kan jag säga, det här är ett Dermalogica stan account. Det här solskyddet kommer i en lätt och nästan rinnig formula, ger högt och bra skydd, och lämnar en fin finish på huden.

Kropp

Alaffia Everyday Lavender Shave Cream — Hårtrimning har inte direkt stått högst upp på agendan under COVID så den här tuben har säkert hängt i duschen i ett år eller mer. Jag föredrar en krämig och icke-löddrande rakkräm eftersom dom känns mjukare och mer återfuktande än en läskig aerosol-mousse. Den här köpte jag på Whole Foods i USA där jag älskar att botanisera bland kroppsvård.
Le Labo Hand Soap Basil & Sea buckthorn — Fancy handtvål har verkligen varit mitt unn sedan jag började jobba hemifrån i mars 2020 (🥴). Mina favoriter är nog Aesop och Byredo (båda snordyra men väldigt dryga), och den här från Le Labo var rätt ointressant och tog slut fort. Doften däremot! Tio plus.
Skincity Active Body Emulsion — Ett klassiskt “slänga ner i shoppingkorgen pga slut hemma” som visade sig vara en pretentiös body lotion med retinol i LOL. Tråkig, inget speciellt, snark.
La Roche-Posay Lipikar Lotion — Den här body lotion däremot, effektiv och perfekt konsistens (rik men inte kladdig) i en stor flaska och dryg formula. Perfekt apoteketköp, precis vad man förväntar sig.

Hår, mer och utförlig läsning finns under Let’s talk about curls.

Curlsmith Curl Quenching Conditioning Wash — Ett riktigt bra co-wash schampo som rengör skonsamt, utan lödder, men utan att för den delen lämna rester eller build-up. Till och från lite svår att få tag på, när jag köpte den hade Zalando (buuu) märket men det verkar vara lite svajigt. Kommer absolut köpa igen om jag hittar den lättillgängligt.
DevaCurl One Condition Original — Klassiska amerikanska DevaCurl har hängt med mig sedan tidiga 2010-talet och är absolut ett märke som jag förlitar mig på, eller rättare sagt vet vad jag får med. Deras vanliga linje balanserar fint mellan fukt och protein, helst föredrar jag att använda en hel rutin med DC men jag hade kommit i otakt med balsam vs. schampo (no-poo) så den sista flaskan balsam har jag använt ihop med random schampon både löddrande och ickelöddrande. Märket hade en mindre “skandal” på Insta förra året med kunder som påstod sig tappa håret efter långvarig användning, men det tar jag med en nypa salt och sunt förnuft 🙄.

Smink. Ovanligt och nästan exotiskt att ta slut på, eller hur? Förutom mascara kanske.

Westman Atelier Eye Love You Mascara — Nu vet jag ju inte hur rättvist ett prov på mascara är, t.ex. är det exakt samma borste? Hur som helst så var borsten i den här lilla gulliga tuben välllldigt mysig, stor och tät utan att bli megastor om det makes sense? Djup svärta och en formula som ger maffiga fransar — som tyvärrr inte håller under dagen, istället halkade den ner och la sig som en subtil skugga framåt eftermiddag kvällen. Synd! Men också bra, för 580 kronor för en mascara är inte rimligt!
Pat McGrath FetishEyes Mascara — Mycket lik Westman har den här en stor och fluffig borste och ger täta och fylliga ögonfransar. Jag älskade den här mascaran! På slutet av dess liv kan det varit så att den också hamnade under ögonen men då var jag så förtjust i den redan att jag eventuellt kan ha ignorerat det hehe… Köpt på Sephora i USA.
Laura Mercier Caviar Eyeshadow — En riktigt gammal kompis som fick rensas ut trots att det fanns ett par cm kvar av stiftet. Jag hade lilabruna Amethyst som är en perfekt nyans för att ge lite djup och dimension utan att behöva mecka runt med mer än en produkt. Behöver lite primer för att sitta hela dagen.
Lumene Nordic Chic Eyebrow Shaping Wax — Lumene står inte direkt högst i kurs hos många sedan dom om och om igen misslyckas med att vara inkluderande i sina nyansutbud utan snarare klamrar sig fast vid den förlegade synen på “nordisk skönhet”, that being said så gillade jag den här brynmascaran riktigt mycket. “Blonde” är en ljus men inte osynlig nyans som är perfekt att avsluta bryn som redan fått lite färg med en penna. Texturen sätter brynen på plats utan att göra dom krispiga, och vaxigheten kommer främst fram genom att den är lätt genomskinlig samtidigt som den är pigmenterad.
Anastasia Brow Pen — En av de senaste, i alla fall när jag köpte den i vintras, tillskotten på marknaden när det kommer till filt-tippade, flytande brynpennor. Jag har gått igenom de flesta konkurrenter och köpte den här för att jämföra. Tyvärr var det inte en fullträff, jag upplevde den som att den var svår att få att fästa på brynbenet vissa dagar (jag vet att det oftast beror på t.ex. olja eller andra produkter som är i vägen) utan rimlig förklaring. Pennan började också producera överskottsfärg då och då som bildligen flödade ut ur spetsen så att jag var tvungen att gå och torka av det. Jag uppskattar att den bara har en spets, inte en penna på andra sidan som många andra har, men tyvärr var den inte tillräckligt bra för kunna konkurrera ut min favorit Brow Blade från Urban Decay. Jag tror även att Glossier är snäppet bättre.
Linda Hallberg Sketch & Sculpt — Låt oss avsluta den här romanen med en riktig sågning, ja? Pga samma nyfikenhet som triggade mig att köpa Anastasia ville jag också veta hur LH Cosmetics bidrag till produktkategorin skulle stå sig, med sin varsion med både filt och penna. Och LÅT MIG SÄGA er att det var en sån jävla besvikelse. Nyansen “Taupe” såg ut att vara perfekt på alla bilder, och recensionerna lät positiva. Vad jag fick var såpass dåligt att jag för ovanlighetens skulle hörde av mig till kundtjänst och frågade om jag hade fått ett måndagsexemplar för filtspetsen släppte knappt någon färg alls och pennan var så jävla hård att den rispade röda ränder på huden. Kundtjänst var trevliga, skickade en ny, som …. var likadan. Så ja, två stycken rätt ner i sopen utan att passera Gå.

That’s it folks! Dags för mig att gå till återvinningsstationen, och även kontemplera exakt hur mycket skräp vi generar typ varje jäkla dag 😮‍💨…

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar