Nimue

För ett tag sedan lyxade jag till det och spenderade en hel dag på Hagabadet, där jag bland annat gick på en underbart skön ansiktsbehandling (som jag hade fått i födelsedagspresent). Hagabadets hudterapeuter använder produkter från Kerstin Florian och Nimue, varav den senare jag aldrig hade hört talas om innan – men jag blev rejält nyfiken på en enzympeeling som jag fick testa under behandlingen.

Peelingen är i gelform utan några korn, och innehåller papaya- och ananasenzym som ska ta bort döda hudceller, göra huden len och hjälpa till att “slipa” bort t ex acneärr. Terapeutens rekommendation var att använda den en till två gånger i veckan för ett synbart resultat, synd bara att priset var lite väl saftigt… Har någon testat den här peelingen?

12 kommentarer

Lägg till din →

Det är väl ungefär samma princip som Emma S. enzympeeling? Den har jag och den tycker jag väldigt mycket om. Men det var tur att jag läste i en massa bloggar innan att man kunde bli röd i fejset av den – annars hade jag blivit orolig!

Jag har använt den i nästan två års tid nu och jag gillar den! Perfekt om man inte vill använda mekanisk peeling. Men den gör inget för mina akneärr tyvärr..

Jag klämde också på deras saker när jag var på Hagabadet häromveckan. Känner inte till märket alls faktiskt, men det kan ju vara lösningen på alla hudproblem. Testa och berätta för oss andra!

Hej. Jag har testat peelingen, har även utbildning i märket, är hudterapeut. Tycker den är jättebra, ger väldigt fin lyster 🙂 Tror däremot inte den kommer göra nån synbar skillnad på acneärr då de oftast sitter lite djupare i huden. En sak som kan va bra att tänka på är att man måste jobba med den som en vanlig kornpeeling, för enzymerna blir mer aktiva av friktionen och värmen som blir 🙂 Hoppas du blev lite klokare. Kram Linda

Språkvårdaren: jag vet faktiskt inte så mycket om Emma S., men det stämmer säkert. är du nöjd?

Ellinor: åh, kul! lenheten märkte jag också av, och det “synbara resultatet” var kanske tyvärr bara tomma ord från hudterapeuten.

Åsa: jag blir också sugen på att testa! synd att den inte funkar för ärren dock…

sublim: känner inte heller till märket, men det verkar ju lovande. min syster köpte peelingen + en barriärkräm och kanske kommer en gästrecension i framtiden!

Linda: tack för infon! är typ laser det enda man kan göra för att fixa acneärr? trots att nimue-peelingen inte fixar den biten, är jag ändå lite sugen på att prova… 🙂

Jag tycker absolut att du ska prova den, den är grym 🙂 Det beror lite på vad för typ av ärr det är, är det liksom blålila färgförändingar så bleknar de oftast med tiden, ev lite förtare om man gör tex syrapenslingar i kurer. Är det “gropar” så kan det även va lite klurigt med laser, beroende på hur djupa dom är ju svårare är det att få huden jämn, har man mycket ska man nog inte hoppas på att få en helt slät hud i första taget.. Men däremot kan man få den betydligt bättre med laser. Bestämmer man sig för en sån behandling så tycker jag man ska gå till ett ställe man vet är seriöst, det finns många salonger och kliniker som inte är det, absolut inte alla, men de finns så var noga att kolla upp stället innan. Gå även på en konsultation då terapeuten får kolla på din hud och gå igenom behandlingen med dig. Sen tycker jag man ska gå hem och tänka igenom det några dagar, för det är en apparat och det kan bli fel.. Bara man gör lite research på stället och behandlingen så kan man få jättefina resultat 🙂 var medveten om att det inte räcker med en behandling också utan den måste upprepas ett antal ggr beroende på hur huden ser ut från början. Linda

Linda: oj, tack för alla råd! jag har inte så jättemycket ärr egentligen, men tillräckligt för att jag ska bli ledsen av’et. mest färgförändringar, kanske någon grop. jag kommer absolut överväga laserbehandling i framtiden, först ska jag se om tiden kan fixa något. tack igen!

Jag har använt Nimues produkter i snart 3 månader och är helnöjd. Älskar speciellt Moisturizer Plus som jag använder som nattkräm. Den kommer jag inte att släppa i första taget. Enda nackdelen som jag ser det är att det känns i plånboken 🙁

Lämna ett svar