Zonterapi

Genom arbetet fick jag chansen att testa zonterapi – läran inom alternativmedicin att kroppens alla organ finns representerade på fötterna och att man via dem, genom tryck och massage, bl a kan öka cirkulationen och lätta spänningar i hela kroppen. I Johanneberg här i Göteborg ligger nyöppnade kliniken Joy of Change som erbjuder, utöver zonterapi, olika former av akupunktur, och där jag alltså tog av mig strumporna och fick prova på.

Oavsett om man ser det som fotmassage eller en medicinsk behandling, var det riktigt skönt att få slappna av och bli ompysslad. Behandlingen avslutades med en stunds klassisk massage med en mentoldoftande fotkräm, och jag gick därifrån med en lättare känsla i kroppen. Placebo eller ej – jag gillade det och kan helt klart tänka mig att prova igen.

10 kommentarer

Lägg till din →

TEstade zonterapi när jag var gravid och hade en helt GALEN nästäppa. När hon strukit lätt på insidan foten en stund fick jag vansinnigt ont i bihålorna… sen lättade allt och när hon dessutom tryckt på stortån försvann täppan helt. Magiskt! Jag vet inte om jag tror på zonterapi ens nu, men det hjälpte mig resten av graviditeten, så nu sätter jag mig och trycker på tårna om jag blir täppt:-))

Lämna ett svar