Directors cut

Beach-Day
Ni som följer oss på Instagram såg kanske att jag postade den här bilden på Filippa K:s modell för snart två månader sedan. Jag blev så himla förtjust i hennes frisyr, och sakta började tanken om ett rejält klipp att gro. Ganska nyligen mognade tanken, och jag knallade helt sonika in till min frisör, visade den här bilden och satte mig i stolen. Hon känner mig vid det här laget och vet att jag i princip aldrig kapar mer än 5 cm. Nu satt jag plötsligt där och bad henne saxa bort mer än två decimeter. Vi var nog rätt chockade båda två. Men herrejäklar vad nöjd jag är med klippet. Visst, inledningsvis var jag mest förvånad och ovan men nu har det lagt sig till rätta  och bråkar inte alls. Behöver knappt borsta mig längre, och håret trasslar aldrig.

De senaste veckorna har jag fått lära mig dosera avsevärt mindre schampo (och balsam behövs knappt ens…). Torrschampot är fortfarande en kär vän som får rycka in mellan hårtvättarna, lika så min favorit Glimmer Shine Spray från Morrocanoil — men jag drömmer även om en riktigt bra hårborste och ett saltvattensspray som ska ge det där perfekta beachbarret med snygg textur. Jag kastar lystna blickar mot Beach Day från Unite och Mason Pearson.

Förutom att jag är himla nöjd med min nya frisyr (som till och med är kortare än modellens), är jag rejält stolt över att jag — som bortsett från en period som punkare i tonåren sällan experimenterat med mitt hår — tog mod till mig. Håret blev kortare, men jag växte.

9 kommentarer

Lägg till din →

Skönt med mer lätt skött! Gav du bort ditt hår till perukmakaren som din vän? Hoppas det 🙂 hamnade på din sida när jag sökte på att donera hår till peruker.
Hej, Tess

Lämna ett svar