Mot återvinning

Dermalogica to the recycle bin

Precis innan jag läste det smarta tricket för att få ut det sista ur förpackningar hade jag, som Ka, gett mig den på att ta tillvara på det sista i min ansiktstvätt. Eller, “sista” var uppenbarligen att ta i. För när man tömmer en storförpackning av Ultracalming Cleanser visar det sig rätt fort att det är en hel del produkt som sitter på väggarna. Jag använde mig av en skräpkniv för att skära upp toppen och botten, och sen en slickepott för att skopa ut allt. Fram med en tom flaska från Muji, och jag tror nog att vi klarar oss på tvättfronten i några veckor till.

På samma sätt använde vi även upp den absoluta sista droppen av Skin Smoothing Creme, genom att klippa av toppen. Tack vare plastfolie höll den öppna tuben sig ändå fräsch, och vi kunde tillfredställa både våra ekologiska och ekonomiska ådror.

4 kommentarer

Lägg till din →

Heja småländska: “gett mig den på…”! 😀
Brukar också klippa upp om jag inte får ut allt genom att smälta ner det i botten. Så dumt att säkert många slänger när det är massa kvar i!

Lämna ett svar