À Paris!

Nu är det snart dags för mig att packa väskan för en knapp vecka i Paris, och oh-la-la vad jag längtar. Utöver det uppenbara (dricka vin, promenera, äta ost, hålla hand och titta djupt in i ögonen etc.) ska jag även spana på produkter som inte finns att få tag på i Sverige.

Nailmatic Paris

Fotografen och fransyskan Garance Doré hade nyligen ett inlägg om skönhetsprodukter som hon köper med sig från Frankrike till NYC, och även om jag kanske inte kommer springa benen av mig för en vanlig burk Niveakräm så är jag helt klart lockad av lite andra saker på listan — framför allt läppbalsamet och sminkremovern!

Det var även hos Garance som jag läste om Nailmatic för första gången, som alltså är — håll I ER nu — en vending machine för nagellack! Förstår ni vad roligt?! Lacken (många och i alla möjliga färger) kostar 5€, och köps alltså i en klassisk varuautomat. Som en sån lilla Mi stod och tjackade Banana Skids från back in the days!

Håller ni inte med mig om att det är rätt så kul att vissa saker inte går att hitta i Sverige? Det är ju en rätt så stor del av charmen menar jag, att produkten även är som ett minne i sig.

4 kommentarer

Lägg till din →

Bioderma Crealine är faktiskt verkligen så bra som det sägs tycker jag! Först fattade jag inte riktigt grejen för det funkade liksom inte att “svepa” över ögonen med en pad, men om man håller still en kort stund så “sugs” sminket/smutsen upp! Helt grym! Ska definitivt köpa den igen när jag får tillfälle 🙂
Trevlig resa!

Lämna ett svar