MALIN+GOETZ Eucalyptus Deodorant

Malin+Goetz

Äntligen den utlovade recensionen! Men först ett ord om antiperspiranter och deodoranter — när vi i dagligt tal säger “deo” menar vi oftast en antiperspirant, alltså en deodorant med aluminium i olika former som verkar genom att täppa till svettkörtlarna. En deodorant å andra sidan låter kroppen svettas, men innehåller ämnen som gör att lukten neutraliseras. En antiperspirant är historiskt sett mer effektiv, men vill man undvika aluminium av olika anledningar är en deodorant att föredra — som oftast inte heller innehåller alkohol (som faktiskt stimulerar svettning). Om man har använt en antiperspirant i många år kan det ta flera veckor för huden att vänja sig om man byter till en deodorant, och det är därför många upplever att deodoranter inte är lika effektiva.

Eucalyptus Deodorant från MALIN+GOETZ är en deodorant och innehåller inte aluminium, alkohol, syntetiska färger eller parfym. De aktiva ingredienserna är Citronellyl Methylcrotonate, som är en naturlig odörhämmare, och eukalyptus, som verkar antiseptiskt och antiinflammatoriskt. Deon är i transparent stickform, och luktar svagt av eukalyptus.

Jag vill ha en deo som inte syns, inte känns, och inte har en doft som sätter sig i kläderna. Eucalyptus Deodorant uppfyller dessa krav galant. Den känns skön att applicera, är osynlig i armhålan, lämnar ingen doft eller märken i kläderna, och det viktigaste av allt — den funkar. Nej, den kommer inte vara lika effektiv (i alla fall inte i början) som en antiperspirant, så ja, du måste vara okej med att lukta lite svett de första veckorna. Men är du beredd att offra lite av effektiviteten, så kommer du belönas inte bara med torra och luktfria armhålor, utan också med kläder utan ett spår av deo.

Och kanske kommer din kropp tacka dig i det långa loppet för att du lät den svettas så som den är gjord att göra, i stället för att täppa till svettkörtlarna med en metall. Våga vänja av dina armhålor vid aluminium!

14 kommentarer

Lägg till din →

Glömde säga i inlägget att man kan varva denna + en antiperspirant i början som avvänjningsfas. Ska bli kul att höra vad du tycker om du testar!

Lämna ett svar