& Other stories Jaconet Daffodil

& Other stories Jaconet Daffodil

Åh. Vårigare lack har nog mina naglar aldrig skådat, Jaconet Daffodil ger en lätt vårpirrig känsla faktiskt. Det är som sagt ett ljust limegult pastellack, och eftersom just gult och pastell brukar signalera svårmålat som fan var jag lite rädd för att det skulle bli en randig, kladdig röra. Men icke! Visst, jag fick måla tre lager — men alla tunna, och helt klart lättmanövrerade (trots rätt så rinnig formula). Dessutom torkade det rätt så fort så på det stora hela är jag nöjd med lackegenskaperna. Att det sedan satt oklanderligt i fem dagar? Stjärna på det.

Eftersom & Other stories är ett såpass nytt märke tänkte jag nämna lite om lacket i sig: det är på 9 ml (att jämföra med Essie på 15 ml och Mavala på 5 ml), och penseln är hyfsat kort och tjock. Trots att korken är stor och rund känns den inte otymplig i handen, men då har jag å andra sidan rätt långa fingrar.  Det enda jag inte riktigt förstår hur dom tänkte är etiketten — som är så fin när flaskan är oöppnad, men som trasas sönder både fult och spretigt när man öppnar flaskan första gången. En perforering hade väl varit på sin plats så att kanten åtminstone blev rak? Trots det kommer jag fortsätta titta efter fina färger när jag har vägarna förbi en affär (för konstigt nog finns just nagellacken inte att köpa online).

8 kommentarer

Lägg till din →

Hej hej!

Visst är den fin 🙂

Meningen med förpackningen/labeln är ju att du ska dra av den på sidan, där du även på insidan ser inci listan , så att du står med en ren förpackning 🙂

Ahaa! Men då har jag nog klagomål på det också *hehe*, för då försvinner ju “märket” och flaskan ser ut som att den skulle kunna komma från exakt vilket märke som helst? Plus att den sitter benhårt på min flaska — så jag tror nog att den hade gått sönder längs med om jag försöker ta av den… 🙁

Lämna ett svar