Dubbelt upp

20130501-145958.jpg
Visst är det kul att prova nytt, men hittar jag nåt jag gillar så kan jag vara löjligt lojal. Här ser ni några av mina favoriter. För att inte riskera att stå utan den dag öppnad förpackning tar slut, ser jag till att alltid ha en till (och ibland två eller tre) på lager. Detta gäller för övrigt även med kläder, inte minst kappor, jeans och skor där jag har ett gäng dubletter för att inte slita ut favoriterna för fort.

Har ni något hemma där ni alltid har minst en back-up?

12 kommentarer

Lägg till din →

vichy deo jag också (fast den oparfymerade). gärna en extra på jobbet också 🙂 men annars nej. köper alltid nytt innan förpackningen är slut men väntar nog tills det närmar sig i alla fall.

Haha, jaa, jag har också en extra på jobbet. För det mesta väntar jag också till det är näääästan slut, men vissa lite dyrare grejer – eller saker som är svårare att hitta i Sverige, brukar jag hamstra upp på när jag reser. Tex favvo lacket Samoan Sand från OPI, överlack från Essie (båda är så mycket billigare i USA) samt foundation från Chanel och grejer från Decleor som känns smarta att skaffa i taxfreen.

Har nog aldrig köpt en dublett! Okej, några Velvety Smooth när de höll på att ta slut, men annars ej. Väntar tills förpackningen är slut innan jag köper nytt. Vad gäller kläder samma där, även fast jag nog grämt mig att jag inte hade ett till par av dom där grymma skorna! 😉

Åååh de grymma skorna, ja! Jag har dublett de lux på favvo-trosorna, tishor och några jeans – mest för att det är praktiskt att inte behöva stöka runt och köpa nytt när jag ändå vet vad jag gillar, samt att slita lite mindre. Men vissa skor (bla mina svarta Toms, hej stapelvara!) och några kappor har jag dubbla av för att jag tror de kan vara svåra att få tag på när originalet slitits ut…hehe. Jag kommer klä mig exakt lika dant om 5 år som jag gör nu :’D *spännande*

Berätta om din strategi El! Använder du dem parallellt eller sliter du ut dem en i taget vad gäller kläder och skor? Jag skulle vilja stapla mer vad gäller vissa skönhetsprodukter, men studentlivet möjliggör inte alltid det, tyvärr.

Hej A,
klart att jag gärna berättar lite om hur jag kör med dubletter – varning för ett långdraget svar dock 🙂 Jag har kommit fram till att detta sättet funkar bra för mig, det sparar både tid och är skonsammare mot plånboken i längden (eftersom jag minskat på antalet felköp, kör säkra kort som jag vet att jag gillar…men OBS! detta gäller alltså inte alla köp..utan mest basgrejer, jag vill ju ha en del variation också).

Det är lite olika om jag använder dubletter parallelt eller om jag sparar på dem.
Tex köpte jag i somras ett par Toms (enklare tygsko) i USA i somras, mitt första par – som visade sig vara väldigt sköna och passar till det mästa. När jag åkte tillbaka till USA på hösten köpte jag två par till, eftersom de är billigare i USA. Det första paret är nu ganska slitet, och jag har börjat använda identiska par nr 2 lite nu under våren – men kommer att spara par nr 3 ett tag till.
Ibland tar det ett tag innan jag inser att jag vill ha en dublett, som exemplet med min vårkappa. Den köpte jag för 3 år sedan och när den efter flitigt användande ( i ca 6 mån) började se lite lätt sliten ut slog det mig att jag ju ville att den skulle hänga med 1, 2 och till och med 3 år till. Så jag köpte en till exakt lika dan, men det dröjde nästan 2 år innan jag plockade fram kappa nr 2. Då lämnade jag in originalet till kemtvätt och lagning, och nu har jag två stycken i ganska bra skick (önskar faktiskt att jag hade köpt en tredje, för nu säljs den inte längre i butik…).
Samma sak med jeans, där tar det rätt lång tid för mig att komma fram till att “ja jäklar, de här är ju himla bra” och när jag väl får den känslan så vet jag att jag kommer bli smått stressad den dagen brallorna faller sönder av flitigt användade, lika bra att köpa ett par till – ibland i en annan tvätt. Samma sak med underkläder (Maidenform och CK är mina favvisar för BHar tex, och alltid billigare i USA än här), t-shirts och strumpor tex. Har nästan bara svarta strumpor (så gör det inget om den ena går sönder, den matchas lätt med sina tvillingar), men har 3-4 par skojigare strumpor från tex Happy Socks också, för lite mer färg.
Som student kan det vara jätteknepigt att få ihop det, ett tips som jag ofta körde på är att be vänner och familj köpa med sig när/om de reser samt att hålla koll på nätbutikerna – du kan tex gå ihop med några vänner och beställa tillsammans och dela på portot från tex USA, kommer man upp i en lite högre summa brukar man kunna få rabatt också som ni kan dela på.

🙂

Haha vi är i det här avseendet helt klart lika!

Fasa in-principen när det gäller dyrare plagg låter klokt. Just nu är mitt projekt att hitta fina basplagg då mina har havererat. Att hitta en fint skuren t-shirt har visat sig svårare än vad jag trodde.

Jag gillar också TOM:s då komforten är överraskande bra, jag köpte mina på halva priset i Sverige. Underkläder skulle jag helst endast ha från Chantelle då jag tycker att kvaliteten är enorm men jag handlar främst på Twilfits REA från diverse varumärken. Jag har också i princip endast svarta strumpor av samma enkla skäl som ditt.

Jag har handlat via nätet sen 2003 🙂 och på så sätt lyckats få ut mer värde per krona/dollar/euro/pund.

Förutom hudvård är mitt bästa tips att beställa RM Williams jordphurs via ahume.co.uk, man sparar omrking en tusenlapp per par ibland mer. Fantastiska skor.

Köper gärna jeans och toppar i dubletter. Särskilt jeans är så svårt att hitta bra modeller av så det är bäst att passa på när man väl hittat snygga… Jag har faktiskt dublett av ett läppstift nu också som jag älskar och tror är på väg att försvinna.

Ja precis, jag avskyr att handla jeans i panik, så hittar jag en modell jag gillar så slår jag till! 🙂
Åh, dublett på läppstift, now we’re talking, vilket då? Blir himla nyfiken! Jag brukar bunkra ekologiska läppbalm, men inte några läppstift. Än.

Det är faktiskt ett nudefärgat läppstift, Rouge Dior i 314 Beige Angélique, som Julia Forsberg tipsade om på sin blogg. Normalt brukar jag tycka att så ljusa stift är för mesiga men just det här känner jag mig så himla bekväm i… Det är det bästa med bra bloggar – att man får så bra tips.

Jag brukar köpa på mig extra av MUDD Mask, en lermask som inte lägre säljs i Sverige när jag är i UK. Gärna dubbletter av Nfu Ohs cuticle remover, TVÅL Skincares Oil-Free Lotion with Strawberries & Salicylic Acid och ACOs deo med alkohol som inte verkar finnas på alla apotek.

Har gärna köpt både jeans, toppar och koftor i multipla upplagor just för att de varit så himla sköna! =)

Lämna ett svar