glōMinerals Pressed Base

Glominerals Pressed

Nu har jag använt glōMinerals Pressed Base i snart tre månader, och trots att jag tidigare inte varit någon storkonsument av foundation i puderform (förutom krämpuder) så märker jag att jag använder detta nästan varje dag — ett riktigt bra betyg i min bok. Men vi kanske inte ska nöja oss med en riktigt så torftig recension, va?

Några lätta svep med min stora puderborste (MAC #150) på morgonen, efter att jag applicerat lite concealer under ögonen och på röda områden på kinderna, ger en lagom täckande bas som jag trivs himla bra i. Eftersom det är ett mineralpuder blir finishen bättre (eller, mer osynlig) efter ett tag när mineralerna smält in på huden. Framåt eftermiddagarna blir jag lite lätt blank i pannan och kring näsvingarna, men det gör mig inget — och om jag vill är det lätt fixat med en ruta toapapper eller blotting powder.

Det är möjligt att få en ännu högre täckningsgrad genom att använda en tätare borste och buffa in pudret, men jag håller mig som sagt till den lätta snabba lösningen som ger en lagom täckning. Och som dessutom knappt känns på huden.

Jag är lika nöjd med pudret som jag är med den flytande foundationen från samma märke, med skillnaden att jag oftare använder pudret just eftersom det är så enkelt att fixa med. Vid enstaka tillfällen har jag använt både och, alltså toppat Liquid Foundation med Pressed Base, och då snackar vi en riktigt genomarbetad bas som står pall för det mesta!

2 kommentarer

Lägg till din →

Jag har inte börjat använda min än! Kanske ska! Jag brukar ta en pytteliten plupp av den flytande och ibland blanda med en pytteliten plupp av Garniers BB-kräm (pga att glōMinerals är så torr!) — vad skulle du säga att Pressed Base gör för skillnad, annat än att det är enkelt att fixa med?

Den här kanske också är lite torr för dig då, iaf direkt efter application… Annars är den inte lika täckande som den flytande, prob största skillnaden!

Lämna ett svar