Tio tomma #5

10tomma5a
Härliga långhelg! El Mika tog ledigt — vad gjorde du? Jag har bland annat rensat bland tomma förpackningar för att visa er tio nya tomma innan jag lämnar dem för återvinning. Som vanligt tycker jag det är både smart och kul att sammanfatta vad jag har använt, för att på så sätt minnas vad jag tyckte och tänka efter lite. Gillar du konceptet finns de tidigare inläggen här: #1, #2, #3 och #4. Den här gången börjar vi med fem pumpflaskor (fr vänster till höger):

  • Handtvålen från Garant (säljs på Hemköp) är klimatsäkrad, fri från parfym och färg och är en basvara hemma hos oss. Pumpflaskan sparar jag och fyller på med refillen!
  • Purifying Facial Cleanser från Neutrogena Naturals är också ett återkommande köp; mild och skön, men ändå effektiv och djuprengörande
  • Ännu en favorit: pH5 Shower Oil från Eucerin som faktiskt är oumbärlig om vintrarna
  • En riktigt bra bodylotion är den med hibiskusdoft från Bodyfarm, som jag efter jag hade smält ner de sista dropparna i botten, skar upp flaskan på för att verkligen få ut allt
  • Tråkigt nog var detta min sista Velvety Smooth från Cliniderm (som har utgått ur sortimentet) — vilken tvättolja ska jag testa nu?

10tomma5b

  • Dry Scalp Treatment från Decubal har jag provat förr och är en riktig räddare i nöden under torra månader
  • Hur mycket jag än gillar doften är Birch Body Scrub från Weleda tyvärr en ganska menlös produkt, med få och stora korn och alldeles för lös konsistens
  • Mintigt kylande — love it! Anti-Dandruff Shampoo från Recipe for men kan jag helt klart tänka mig att prova igen
  • Balancing Shampoo från Amika är ganska svår att bedöma. Å ena sidan luktar det helt underbart, å andra sidan är det ganska löst och därför svårt att dosera
  • Hydrate Conditioner är också en lös historia och i duschen känns det som det inte gör någon nytta alls, men gör håret överraskande snyggt

14 kommentarer

Lägg till din →

Har du lyckats snåla så med din Velvety Smooth!? Jag saknar den bittert men har hunnit avverka några andra sedan den togs ur produktion. Kanebo Sensai Silky Cleansing Oil Step 1 är lyxigt skön och Clarins Pre Melt Cleansing Gel har ju en fantastisk formula. Båda är tyvärr svidande dyra så nästa gång tänker jag testa MACs som jag vet att Fröken Rosa också gillar.

Jag har en reseförpackning med Kanebo Sensain Silky och den är ju SÅ HIMLA go! Men tyvärr inte eko, så jag tror inte det blir den ändå.. 🙁

Hehe, den tog slut någon gång i vintras och har legat och väntat sen dess. Ska testa min mini av Kanebo-varianten (gav den till mamma men tänker sno tillbaka!), och sen kanske beställa en GoW som Carmen tipsar om nedan?

jag gillar tvättoljorna från MAC, Bobbi Brown och Shu Uemura. Den bästa (och billigaste) jag testat är från Garden of Wisdom, den är tjock och härlig i konsisitensen och tar bort allt smink, även det vattenfasta.

High Five för båda oljorna, och jag undrar också vilken (ekologisk tack!) tvättolja som ska kunna ersätta VS :C

Jag har dock en kvar “på lagret” (<-- :'D) så jag klarar mig nog ett år till, haha!

Jaa, dom räcker ju ett tag. Kanske ska du också testa GoW? Tänker du ersätta hela hudvården med ekovarianter eller är det just bara oljan som helst ska vara eko?

Allt som kan vara eko är självklart tumme upp! Älskar det jag använder från Kahina och Comfort Zone, och även om dom inte är 100 % eko så har dom ju ändå tänket — så det är faktiskt bara oljan kvar när det kommer till hudvård för mig. 🙂

Tack Carmen för GoW-påminnelsen. Hade glömt att de har rengöringsolja. Sedan är jag mycket avundsjuk på Mi som kan frottera sig med bästa oljan ytterligare ett tag.

Lämna ett svar