Lätt färgad spf

dermalogica kiehls SPF

I drygt ett år, sedan Kiehl’s öppnade disk på Åhléns City här i Göteborg, har jag haft en riktig guldklimp i garderoben — utan att veta om det. Ultra Light Daily UV Defense (spf 50) är tuben som nu skyddar min feja från solen varje dag, och det är indeed en väldigt lätt solkräm som knappt känns på ansiktet men som trots det är extremt effektiv.

Föregående år har jag varit en storkonsument — och en väldigt nöjd sådan — av Ultra Sensitive Faceblock (spf 25) från Dermalogica. En lätt färgad solkräm med fysikaliskt solskydd som har räddat mig flera gånger. Nu verkar den ha utgått ur sortimentet, men jag kan tänka mig att årets nyhet Ultra Sensitive Tint (spf 30) är en snudd på identisk produkt.

Andra lätt färgade solskydd som finns där ute på hyllorna är nya BB-krämen från Kiehl’s (spf 50), Sheer Tint (som Sublimt verkar gilla starkt) och Super Sensitive Shield (spf 30) från Dermalogica.

Eftersom jag är så sjukt nöjd med min solkräm från Kiehl’s lockar ju även deras BB-kräm, men samtidigt vet jag ju hur bra Dermalogica brukar vara…

2 kommentarer

Lägg till din →

Jag vet inte hur föregångaren Ultra sensitive faceblock doftade men nyheten Ultra sensitive tint har en jobbig doft som gör att jag helt slutat använda den. Föredrar istället deras primer med samma solskyddsfaktor, alltså även om jag ska vara osminkad och bara vill ha solskydd.

Nej! Urk vad irriterande. Jag kommer inte ihåg doften på USF, men tror att den var rätt normalt diskret parfymerad… Bra tips om deras primer dock! 🙂

Lämna ett svar