Unite U Luxury

U-Luxury-Unite
Hela El Mika har fått prova på U Luxury schampo och balsam från Unite — en som namnet antyder lyxig hårvårdsserie, med krossade sötvattenspärlor, hawaiiansk vit honung och ren arganolja. Inga av produkterna innehåller sulfater, parabener och är inte heller djurtestade.

Ett sulfatfritt schampo brukar löddra mindre än vanligt, men just det är inget problem med Luxury Shampoo. Doften känns standard frisörsalong och jag upplever det som extremt djuprengörande, till den milda grad att håret blir “squeaky clean” — som om alla naturliga oljor försvinner ur hår och hårbotten. Luxury Conditioner gör håret riktigt mjukt och följsamt igen, och resultatet är ett slätt, glansigt och lent hår.

Tyvärr känns det som om jag måste tvätta håret oftare än när jag använde Davines Lovely Smoothing, typ som att denna serie tvättar för rent trots avsaknaden av sulfater. Den naturliga strukturen på mitt hår känns också lite förlorad, det är liksom för mjukt och blir platt snabbare. Känslan av lyx går dock inte att komma ifrån; det här är bra grejer både innehålls- och produktmässigt. Trots det är jag inte superövertygad — och jag tror El och Mi håller med mig.

5 kommentarer

Lägg till din →

Jag kommer inte ihåg något huruvida jag behövde tvätta oftare — jag tvättar ju rätt så sällan så tror inte jag ändrade på det. Kanske testade det lite för kort tid/få tvättar.. :C

Kommer dock ihåg att jag ällllskade doften! <3 Men kanske inte tillräckligt för att en tusing ska vara motiverad.

Håret höll sig definitivt finare fler dagar med Davines! Nu blir det fett snabbare, men eftersom jag ändå måste tvätta varannan/var tredje dag så är det inte jättejobbigt.

Lukten är helt OK! :’D Du får gärna ta över flaskorna och göra sluta på dom om du vill testa lite mer? :*

Letade efter en fullständig ingredienslista men hittade ingen. Gissar dock att den innehåller cocamidopropyl betaine som är en syntetisk tensid och att det är det ger dig den där “squeeky clean” känslan. Troligtvis också orsaken till att du kände att du behövde tvätta håret oftare; det tvättar för rent som du själv föreslår och hårbotten reagerar med att överproducera talg. Du kan läsa mer om CAPB t ex här http://iloveekologiskhudvard.wordpress.com/2012/11/21/cocamidopropyl-betaine-och-nitrosaminer/

Du har helt rätt Gabriella! “Cocamidopropyl betaine” finns som nummer två på ingredienslistan. Det är mycket jag inte vet (än) om ekobeauty, men nu vet jag i alla fall mer om CAPB!

Lämna ett svar