Nya rutiner, nya favoriter

news_el

Jag har oftast varit rätt nöjd med min hy, det där med att ett gäng finnar då och då drar förbi har inte stört mig så mycket — inte heller att det nästan jämt är en finne eller två som dröjer sig kvar på hakan eller kinden. Men tidigare i våras så överhörde jag ett samtal mellan två kvinnor som pratade om hur kosten påverkar hyn, och en av dem tyckte att hennes hy blivit så mycket spänstigare sedan hon uteslöt mjölk och undvek laktos. Min första tanke var såklart att det här måste jag testa!

Och sedan ett par månader tillbaka har jag dragit ner rejält på laktos, dessutom har jag skaffat en del nya produkter som jag tycker känns väldigt bra och funkar fint med min hy. Resultatet är avsevärt färre finnar (knappt några alls faktiskt på flera månader) och färre torra partier. Huden känns helt enkelt betydligt mer balanserad nu än någonsin tidigare. Är det hudvården eller det faktum att jag skippar mjölk? I dunno, men det funkar i alla fall för mig.

Följande grejer köpte jag i våras, och kommer fylla på med nya när dessa tar slut:

  • Organic Grapeseed Butter Cleanser från Antipodes som jag använder dagligen, oftast både morgon och kväll
  • Bästa arganoljan jag testat hittills kommer från L’Erbolario (köpt på hälsokostbutiken) används både morgon och kväll och har räddat mig från torr hy under den långa, kalla våren. Funkar himla bra nu på sommaren också. Tips!
  • Iris Hydrating Facial Lotion från Weleda åker på varje morgon, återfuktande men utan att bli too much i kombo med oljan
  • Micro Scrub Lily Skin Renewal från Estelle & Thild, verkligen superhärlig, använder den 1-2 gånger i veckan

5 kommentarer

Lägg till din →

Yesbox, jag har i alla fall dragit ner på ost och yoghurt — men skippar inte helt (vilket jag alltså gör med mjölken). Trodde det skulle vara jobbigt (eftersom jag älskar mjölk) men det har faktiskt fungerat väldigt bra och både huden och magen mår battre! 🙂

Åå El, bra inlägg, jag vill också terra! Jag har sedan länge dragit ner på mjölk för magens skull, men en ny rutin är vad jag behöver! Finnarna på hakan ska bort!!! Jag undrar om vi har lite liknande hudtyp; torr på vissa ställen och fet på andra? Då kanske dina produkter även funkar på mig. När jag kommer hem på visit kanske jag kan få lite råd? 🙂

Emmylou-Em! Jag kanske är sämst på att svara, men nu så – nästan en månad senare :’D Visst är det gött med mindre mjölk (svårt i början eftersom jag verkligen ä l s k a r mjölk, men nu saknar jag det knappt!) – kroppen känns mycket bättre på flera sätt 🙂 Tror vi har ganska lik hudtyp, min är yttorr och på vissa partier torr, andra mer fet, så jag försöker skapa mer balans bla genom att dra ner på just mjölk. Vet du, jag mailar lite tips så kan vi bolla idéer ihop – när jag hälsade på sist så hade du ju nån ansiktstvätt som var hur bra som helst, jag vill också ha tips! <3

[…] Det här var väldigt intressant att läsa. Den eminenta skönhetsbloggen El Mika skriver om att en laktosfattigare kost har resulterat i färre finnar och färre torra partier i ansiktet. Kort sagt, en mer balanserad hud. Spännande, för jag har liknande erfarenheter. När jag skulle fylla 30 drabbades jag plötsligt av aknen från helvetet. Vi pratar inflammationer stora som månen och både jag och min hudterapeut stod handfallna. Vi testade allt från att använda riktigt starka produkter mot akne till att knappt smörja in huden över huvud taget. Jag började byta ut örngott och handdukar var och varannan dag och göra avslappningsövningar varje kväll (du visste väl att stress kan trigga igång vuxenakne?) men absolut ingenting fungerade. Självkänslan fick sig ett rejält slag och jag började nästan må psykiskt dåligt. Att vara skönhetsredaktör och ha inflammerade pormaskar över hela ansiktet – vad skulle mina presskontakter och kollegor tänka? Så tänkte jag då och paniken steg varje morgon när jag tittade mig i badrumsspegeln och ytterligare två-tre finnar hade ploppat upp under natten. […]

Lämna ett svar