Triss i ekologiskt smink

Triss-i-ekologiskt-smink

Förhoppningsvis är nog de flesta ganska medvetna om den ekologiska hudvård som finns, men när det gäller smink så verkar utbudet kanske inte riktigt lika stort — men det finns! Jag har letat upp några bra ekologiska märken (i samma anda som Mi) som har minimalt med dumma ingredienser. Det handlar ju självklart om miljön, men också vad som är säkert för konsumenten att använda.

  • rmsbeauty är ett New York-baserat märke som verkar lägga väldigt mycket research bakom varje produkt. Lip2Cheek fungerar för både läppar och kinder, och finns i sex olika nyanser. Läs gärna mer om deras filosofi på hemsidan!
  • Josie Maran Cosmetics är ett annat märke som fokuserar på arganolja. Ögonskuggspaletten Argan Beautiful Eyes ska vara perfekt för “smoky eyes”, och utbudet omfattar även hår- och hudvård.
  • Kjær Weis har vi skrivit om förr, men tåls att tipsas om igen. Mascaran är nog den som lockar mig allra mest, framför allt eftersom förpackningen är refillable.

11 kommentarer

Lägg till din →

Jag är väldigt nyfiken på hur refillsystemet på mascaran fungerar. Det måste bara vara hylsan som man behåller både på borste och “botten”? Varumärket är väldigt tilltalande måste jag erkänna men varför parfymera en mascara med rosendoft? (undrar parfymnörden)

Förstår inte heller meningen med att parfymera en mascara överhuvudtaget, också eftersom jag inte brukar gilla rosdoft. Men eftersom denna inte är syntetisk kanske den är lite mildare/godare?

Själva “tuben” med mascara byts ut medan höljet sparas — så som du gissade. Man kan liksom ta isär och plocka ut innandömet och stoppa in en ny. Tilltalande indeed!

Lämna ett svar