Husmorskurer för håret

Husmorskurer
När jag läste om bakpulver i håret tvekade jag inte en sekund utan blandade glatt en matsked med mitt vanliga schampo. Bakpulver ska verka djuprengörande och ta bort gamla rester av stylingprodukter — och hur bra funkade inte det? Min hårbotten har nog aldrig känts så fräsch! Och förra veckan testade jag bakpulver som torrschampo, som var spot-on även på mitt mörka hår.

Ett annat tips jag läste om, som jag inte har testat än, är att blanda 1 dl äppelcidervinäger med 1 l vatten och skölja håret med efter tvätt. Tydligen är hårets naturliga pH-värde surare än kranvatten, och denna kur återställer därmed pH-balansen. Resultatet ska bli skinande blankt och trasselfritt hår! Vågar ni prova?

18 kommentarer

Lägg till din →

Jag använde ättika i sköljvattnet när jag var i tonåren. Håret blir väldigt mjukt, men eftersom det också har en blekande effekt passar det inte oss mörkhåriga så bra 😉

Bikarbonat är bättre än bakpulver, då bakpulver är bikarbonat med en massa tillsatser. Tvättade med bikarbonat och sköljde med äcv förut. Funkade fint, men krävs lite mer masserande i hårbotten vilket jag tröttnade på. Sköljer dock fortfarande med äcv istället för balsam. Äcv är dessutom toppen som toner i ansiktet!

Lämna ett svar