Q&A med Weleda

QA_weleda

Äntligen! Nu är det dags för ännu en Q&A med ett märke som vi på El Mika både gillar och är ytterligare nyfikna på — Weleda. Weleda startades i Tyskland 1921, och har sedan dess expanderat och är nu ett av de största ekologiska hudvårdsmärkena på den svenska marknaden.

Vi har ställt fem frågor till Emma Bergqvist, nordisk marknadschef på Weleda:

Q: Vilken är den absolut främsta fördelen med ekologisk och naturlig hudvård?
A:
 Det finns många fördelar. De främsta är att vegetabiliska oljor och växtextrakt innehåller fettsyror, vitaminer och antioxidanter som ger huden näring, att det går att odla och återvinna och att de är miljövänliga både i framställning och i användning. Dessutom besitter växtriket många effektiva växter som kan ge bra effekt på huden, både lugnande, stimulerande med flera.

Q: Finns det någon risk att naturliga ingredienser kan irritera huden, jämfört med ingredienser framtagna under kontrollerade former?
A: 
Precis som man kan vara allergisk mot bär, frukter och blommor så kan man reagera på någon av växterna som används. Dock ska man veta att våra produkter är väl testade och dokumenterade och den höga kvaliteten säkrar också användandet av produkten.

Q: I vilken utsträckning används svenska råvaror — kan ni berätta lite om tillverkningsprocessen?
A:
 Weleda verkar runt om i hela världen och samarbetar, där vi inte har egna odlingar, framförallt med bönder som odlar ekologiskt. Vi är medlemmar i UEBT och säkrar på så vis upp rättvis handel. Eftersom vi har extremt höga kvalitetskrav vill vi ha kontroll på våra råvaror. Våra produkter är certifierade enligt NaTrue och den certifieringen ser även noga på tillverkning, transport och förpackningsmaterial.

Q: Vilken av era konkurrenter (inom genren ekologisk hudvård) tycker ni har bäst sortiment?
A: 
Det finns i dag många bra ekologiska märken och för att nämna några så är Dr.Hauschka och Estelle & Thild mycket bra. Vill man ha bra produkter bör man se till vilken certifiering som används.

Q: Vilken är din favoritprodukt från Weleda?
A:
 Jag kan inte välja. Jag har använt Weleda i hela mitt vuxna liv och skulle aldrig vilja vara utan. Måste jag välja så blir det Pomegranate Face Serum.

Lämna ett svar