Idun Vatn

idun_vatn

Det var vä-hä-häldigt längesedan jag körde vattenfast när det kommer till mascara, men nu det senaste har det blivit ändring på det i och med att vi fick frågan att testa Vatn från svenska Idun. Eftersom jag inte anser mig behöva vattenfasta egenskaper tyckte jag först att det kändes onödigt — men sen tänkte jag om, all in the name of Beauty Blogging. Vatn (199 kr) är en mineralbaserad mascara som kommer med en borste av plastpiggar, och en förpackning som inte står ut på något sätt.

Eftersom Vatn är en så kallad tubmascara som omsluter varje ögonfrans med en tub ska det hela lossa lätt med varmt vatten — något som jag först hade stora farhågor om, blir det inte bara svart bös i hela ansiktet? Men kanske är det så att sådana mascaror utvecklats lite sen jag testade någon senast, alternativt att det beror på att Vatn är mineralbaserad? Eller så har jag urdåligt närminne, för Vatn äger inte någon av de störande egenskaperna som jag upplevt med liknande mascaror (jag tittar på er Kanebo Sensai 38° och Clinique Lash Power Mascara). Känsla = YAY!

Då började vi alltså bakifrån på den här recensionen, och konstaterar att borttagningen får guldstjärna. Hur är den då på fransarna innan den tas bort? Svart, väldigt svart, och ger separerade fransar med en fin böj. Jag upplever den främst som förlängande, vilket jag personligen föredrar. Missförstå mig rätt; maffiga volymmascaror är grymt det också, men dom brukar jag spara till helgkvällarna snarare än vardagar. Som alltid drar jag bara på ett lager med Vatn, och resultatet är som ni ser både synbart och väl godkänt. Hållbarheten är det heller inga problem med, det var bara när mascaran började bli gammal i tuben som jag reagerade på att den smulade lite vid dagens slut.

Idun Vatn

Passande nog tills jag fått tummen ur med den här recensionen verkar det som att Idun Minerals har bestämt sig för att låta Vatn vara med i det ordinarie sortimentet, ett utmärkt beslut om ni frågar mig!

7 kommentarer

Lägg till din →

Nu blev jag intresserad igen av den, det är just borttagningen som jag är orolig över. Jag har testat Kanebo 38o och den var fruktansvärd att få bort.

Det här lät mycket intressant. Jag får lätt pandaögon för att jag har rätt fet hud och mina ögonfransar stöter emot huden. Får nog ta och prova denna =).

Lämna ett svar