Kjær Weis mascara

Kjaer Weiss II
Snacka om lyxigt att få chansen att testa mascaran från Kjær Weis! Att öppna förpackningen var som att få värsta julklappen, och det var faktiskt svårt att slänga den fina röda asken den kom i. Men nu till innehållet: en ekologisk mascara i en återvinningsbar hylsa, som ska ge både längd och volym. Hylsan är mycket mindre än en vanlig mascara och är beräknad att hålla i tre månader — jag antar eftersom det inte finns några konstgjorda konserveringsmedel.

Det första jag slås av är att mascaran luktar rosor, men som tur var försvinner doften snabbt. Den är lätt att applicera, och den håller bra utan att smula. Den ger det där naturliga resultatet som jag gillar, när fransarna bara är en aning svartare, men där klumpar och klibb lyckligtvis uteblir (men glöm att jag lyckas ta en bild på ögat!). Den känns också vårdande för jag har faktiskt upplevt att fransarna ser finare ut än någonsin. Kan det vara de naturliga oljorna som har tagit bra hand?

Kjaer Weiss I
Det är inget snack om saken, det här är en bra mascara. Snäll mot ögon och fransar, snäll mot miljön — men förskräckligt dyr för en såpass liten mängd mascara — över 400 kr för en ny förpackning och 285 kr för en refill. Och köper man bara en utan att fylla på den så har ju inte refill-grejen någon mening. Förresten, refillen funkar genom att man drar av metallhöljet och byter ut innandömet. Svinsmart!

5 kommentarer

Lägg till din →

Åh, låter som en mascara helt i min smak 🙂 <3

Men...jag förstår inte refillen riktigt. Alltså höljet i metall är ju snyggt, men den inre tuben byter man väl (om jag fattat rätt) - och då är det ju ungefär som att köpa en helt vanlig (fast kanske mindre) mascara all over again? Alltså ny borste + ny hylsa/tub + nytt innehåll... eller behåller man borsten osv?

Sant! Det blir ju som att köpa/konsumera en vanlig mascara, fast lyxa till det med att ge den rustning :’D Men den som inte kan tänka sig en rustningsfri mascara slipper i alla fall köpa ny rustning each time. Hehe.

Du har en mkt bra poäng! 🙂 Men jag tycker ändå det är bra att företag liksom tar det ett steg till och verkligen försöker tänka miljömässigt. Sedan kan plasthylsan gå rätt i plaståtervinningen medan en vanlig mascara kanske har både metall och plast i sig och svårare att återvinna. Och så får man tänka på innehållet också, som nästan är 100% eko. Ett fall framåt, kan vi nog säga! 🙂

Lämna ett svar