Om shopping i NYC

Nolita
Ännu en läsarfråga — vi älskar att svara på sådana så fortsätt gärna fråga! Signaturen Jo som ska till New York undrar följande:

Jag önskar mig en liten sammanställning av roliga och bra produkter att köpa där, en liten best of/shoppinglista! Blanda högt och lågt, jag vill ha allt.

Först tipsar vi om vår milslånga New York City-guide, som kanske fokuserar på områden och affärer snarare än specifika produkttips. Där pratar vi mest också om upplevelsen av att vara i världens bästa stad, som såklart är allra viktigast. Om du ändå har tid för lite shopping, kommer här våra tankar kring ämnet.

Först kanske ska sägas att det mesta går att köpa via nätet eller i Sverige nu för tiden… Så om du verkligen vill hitta något skönhetsrelaterat som är unikt för NYC så är vårt bästa tips att köpa ett läppbalsam per liten butik du besöker, det finns ju så många olika lokaltillverkade ekologiska och veganska varianter.

En upplevelse som inte får missas är att gå på manikyr (och kanske en pedikyr när du ändå håller på). Glöm dock inte att dricksa din maniperson minst 20% — det är hen mer än värd! På mataffären Whole Foods finns en hel avdelning med ekoskönhet och här kan du verkligen fynda sådant som är svårare att hitta här, t ex tvätten från Neutrogena eller rakkrämen från Kiss My Face. Och är du ändå på Whole Foods så finns hur mycket rolig mat som helst att köpa hem!

Utgå generellt sett från det du behöver och stapelvaror som du ofta använder (t ex deo, nagellack, schampo) — är du en sportnörd kanske Nike eller GAP är ditt bästa tips, vill du köpa fina och billiga baskläder är Uniqlo ett säkert kort. Sephora finns numera även i Sverige, men de är fortfarande mer generösa med små testers vid köp utomlands — USA är inget undantag. Macy’s är kanske inte det mest spännande varuhuset, men utbudet är ganska likt de lite hippare ställena, dessutom får man som turist 10 % rabatt på det en köper (fråga i kundtjänsten för hjälp). På marknader och små pop up-butiker hittar du unika och ofta billiga fynd, som du alltid kommer förknippa med NYC.

Som du märker är det svårt att göra en simpel lista med produkter. Varje gång vi åker dit hittar vi något nytt, och varje gång är vi ute efter olika saker. Sist köpte El t ex en poster från MoMa som minne, medan Ka fyllde väskan med glasburkar. Och här är några tidigare inlägg med NYC-tema som kan vara till hjälp: Mi fyllde förråden, en gammal men aktuell lista, fynd från NARS, El investerade i smarta miniflaskor… ja, det finns faktiskt en hel roman skriven om NYCEl Mika! Till sist vill vi önska läsaren Jo en härlig resa och vi hoppats att detta inlägg har hjälpt i alla fall en aning!

8 kommentarer

Lägg till din →

Åh tack tack tack! Det här va ju mer än jag kunnat önska – inte bara skönhet dessutom! Skriver ut alltihop pronto och stoppar i resväskan. Återkommer ev med egna guldkorn 😉 kram på er!

NY-abstinensen attackerar med full kraft när jag ser detta! Staden känns dessvärre extra långt bort nu när jag har barn och hund. Barn och hund är ju bra på alla sätt och viss, men just det med den allra bästa staden alltså….

Lämna ett svar