Tips för vintertorrt hår

Dry-Hair-Solutions

El Mika to the rescue! När våra läsare har en fråga, så hjälper vi gärna till och ger våra bästa tips! Signaturen Em kommenterade följande:

Kan ni ge tips på vintertorrt hår? Vad ska jag välja — inpackningar, oljor eller hemmakurer? Vilka märken är bra?

Jodå, här finns en hel del att göra. Allra först skulle vi satsa på ett bra schampo och balsam. Vi är ganska hopplöst nerkärade i Davines och vi upplever att i stort sett alla schampon vi provat från märken är bra på att återfukta håret. Vårt bästa balsam från märket för torrt och skört hår är NaturalTech Nourishing Vegetarian Miracle Conditioner, som känns lyxigt krämig och förhindrar håret från att bli flygigt och statiskt.

En gång i veckan kan det vara bra att göra en inpackning eller kur. Vår absoluta favorit är Moroccanoil Intense Hydrating Mask som ärligt talat fungerar löjligt bra. Låt gärna masken sitta i ett bra tag, kanske i bastun eller under tiden du gör en kroppsskrubb eller klipper naglarna. Håret blir mjukt, spänstigt och känns friskt — en effekt som sitter i många tvättar därefter!

Efter tvätt kan en hårolja hjälpa till att skydda håret, som till exempel 100 % ekologiska L’huile de beauté från Kaé — som också fungerar lika bra till kropp och ansikte. Några droppar olja när håret fortfarande är fuktigt kan göra stor skillnad. Eller använd oljan och blanda till en hemmamask med banan och ägg så behöver du bara investera i en produkt som kan användas till mycket.

Utöver specifika produkttips tror vi att det är en bra idé att torka håret med hårtork under kalla vintermånader. Att det är en dum idé att gå ut med vått hår säger sig självt, men även att sova med fuktigt hår bör undvikas. När du väl går ut, se till att sätta upp eller fläta håret så att det inte gnids mot vinterjackan/halsduken och blir statiskt och trassligt. Till sist tipsar vi om att prova ett kosttillskott speciellt anpassat för att stärka hår, hud och naglar.

3 kommentarer

Lägg till din →

Ooooo, jag tackar odmjukast for ett sadant fint och informativt inlagg! Jag har aldrig provat, eller ens riktigt hort talats om dessa marken, sa jag ar valdigt tacksam over er expertis!

Jag har precis kollat upp att “Davines” saljs valdigt nara jobbet, sa jag ska dit i eftermiddag och kopa mig ett exemplar. Det viktigaste for mig ar att inte haret blir tungt och rakt, darfor tror jag att “Love Curls” kan vara ett bra alternativ for mig. Moroccanoil tycker jag ocksa verkar superbra – fort och latt nar man anda skrubbar och grejar – och inget man behover gora vid varje tvatt. Hemmakuren ska jag ocksa testa!

Sist men inte minst, tack for tips om hartorkning och hur man undviker dreadlocks av halsduken!

Em jag tror och hoppas att du kommer ÄLLLLSKA Lovely Curl! <3 <3 Srsly it's diviiiiiine, haha :'D

Rapportera gärna tillbaka hur prisläget är på Davines i butik, känner att det är bra för mig att veta... 😉

Ett tips till hårtorken som jag kom på nu är att köpa en tratt (kallas Diffuser på frisörspråk), den hjälper till att torka jämnt och även att få upp ännu mer lockar!

xoxo

Lämna ett svar