Rituals Qi Gong

RitualsQiGong

Ibland händer saker som får hela rutiner att ifrågasättas. Saken i fråga är Rituals Qi Gong anti-perspirant stick, en deodorant alltså, och den har förändrat hela min inställning till denna viktiga del i den dagliga rutinen.

Jag har, under nästan halva min livstid (!), nästan enbart använt Lady Speed Stick, min amerikanska all-time favorite — med några få undantag, som den aluminiumfria deon från MALIN+GOETZ. Inga stickdeodoranter jag har provat har varit effektivare än Lady Speed Stick, och jag trodde inte Rituals skulle vara det heller. Ack, så förträffligt fel jag hade! Den här deon är tusen gånger bättre än någon annan jag har provat, det finns inget enklare sätt att säga det på. För att:

1) Den luktar milt och neutralt 2) Den är sjukt effektiv, jag kan ha samma tischa i en vecka om jag vill pga obefintlig svettlukt 3) Den lämnar inga spår i kläder, varken vita ränder eller deolukt 4) Den är extremt dryg, jag har använt den dagligen sedan juli och den verkar inte vara slut än på ett tag 5) Den är ekolog-ish. (Enda minus är att den innehåller aluminium, men jag kan leva med det.)

Alla dessa egenskaper har gjort att jag inte längre behöva tänka på om deon ska funka eller inte; jag vet helt enkelt att den delen är omhändertagen på ett synnerligen bra sätt och jag kan ägna tankeverksamhet åt annat än att oroa mig för att nya bästa tröjan ska lukta eller att svarta klänningen som bara kan kemtvättas kommer bli vit. I dag köpte jag Mandarin Bliss-varianten, och förutspår att våren och sommaren kommer bli lika worry-free på deofronten.

9 kommentarer

Lägg till din →

[…] Månadens mediokra har visat sig vara Deo Pure från Biotherm, en småtråkig deodorant som gjort sitt jobb någorlunda men inget utöver det. Jag kräver inte att en deodorant ska vara superspännande eller världsomstörtande – något mer än bara ”meh” vore dock trevligt. Deo Pure klarar av att hålla mig hyfsat torr under dagen, ger inga vita fläckar på kläderna och är fri från alkohol, men jag tycker inte om den fruktiga doften (ingen kiwi i min deo tack) och jag har längtat efter att flaskan ska ta slut. Nu kan jag börja på Rituals Qi Gong istället, som bl a El Mika har hyllat! […]

Lämna ett svar