Bio2You baby

DSCF0078kvadrat

Vi har låtit en vän med en bäbis testa Shampoo & Bath och Nappy Diaper Cream från havtornsbaserade märket Bio2You — och som vanligt är det inte personen i filmen som har skrivit brevet, fast JO det är faktiskt bäbisen på bilden som har testat produkterna. Hur gullig?!

Produkterna från Bio2You innehåller alltså ekologisk havtorn, i kombination med t ex havreextrakt, sesamolja och sheasmör. De innehåller inte mineralolja, alkohol, konserveringsmedel, färgämnen eller animaliska ämnen (och är inte heller testad på djur), men däremot parfym — något som vår testförälder dock bara tyckte var positivt:

Parfymfria bäbisprodukter i all ära, men ibland är det trevligt med doft. Blev därför extra glad när jag märkte att schampot har en söt äppleaktig lukt som lämnar kvar en svag och god doft på bäbisens kropp och hår. Vid användning verkar den inte heller torka ut den känsliga huden. Blöjkrämens doft är tyvärr inte hälften så god som schampo-doften, men verkar funka väldigt bra. Tummen upp!

So far so good, både barn och förälder är nöjda, men vi på El Mika vill fortfarande räta ut några frågetecken. På produkterna kan vi läsa “100% natural oils and extracts”, men vi är faktiskt osäker på vad det betyder här. Både schampot och salvan är nämligen “organiska” enligt hemsidan, men tittar vi på innehållsförteckningen är långt ifrån alla ingredienser ekologiska. Det känns som om begreppen har blandats ihop lite — med “organisk” menas nog ekologisk som är organic på engelska, och är allt ekologiskt också naturligt? Hängde du med? Vi måste erkänna att vi känner oss lite förvirrade…

4 kommentarer

Lägg till din →

Alltid lite virrigt i marknadsföringen, svårt att veta vad som är vad… Babyhudvård är minsann riktigt klurigt!

Men fötterna! Åh! Jag blir sugen på fler, trots att jag är helt kaputt av sömnbrist just nu 🙂

Lämna ett svar