Back to basics #1: Fejset

EMK-Back-to-Basics

Minns ni att vi lovade en ny bloggserie i höstas? Nu sätter vi igång! Vi börjar med det viktigaste först — fejset. Att hitta rätt vårdande produkter för ansiktet grundar sig i att en har rätt förutsättningar, och i det här fallet handlar det nästan enbart om kunskap om det fejs du själv begåvats med. Visst, det går att chansa och låta plånboken få betala, men vi skulle helt klart rekommendera att lägga några stunder på att läsa, fråga och undersöka innan shoppandet börjar. Förutom att gå till en duktig hudterapeut tror vi att det går att få bra och trovärdig information från expediterna vid skönhetsdiskarna, speciellt om du är smart och frågar flera olika märkens representanter — så att du inte tar första bästa (och dyra) uppsättning.

Till att börja med är det viktigt att veta vilken hudtyp du har (Skincity har skrivit en guide som vi tycker sammanfattar det mesta), fast kanske inte på det sättet som skönhetsföretag vill sälja på dig. Så innan du går all in på produkter för fet och acnebenägen hy, tänk efter vad din hud verkligen behöver. De allra flesta behöver fukt, fukt, fukt — spelar ingen roll om du har tusen finnar eller rynkor eller torrfläckar. Acneprodukter kanske tar bort oljigheten men med resultat att huden överkompenserar genom att producera ännu mer olja vilket i sin tur leder till fetare hy och kanske fler finnar. Och det där med att man får finnar för att man har ätit ost eller choklad? Högst individuellt, och vår erfarenhet säger att finnar oftast beror på hur du mår på insidan. Men om jag dricker åtta liter vatten om dagen då, visst får jag bättre hy då? Faktiskt inte, det är bra för hälsan men det påverkar inte huden.

Fejset behöver egentligen två saker: en kräm och en rengöring (mer om detta i Back to basics #2). Och, självklart, omtanke!

2 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar