The Body Shop Camomile cleansers

The-Body-Shop-Camomile-cleansers
Rengöringsolja har varit ett stående — och ett absolut måste — i min hudvårdrutin i ganska många år nu (sedan 2009!), och allt började med Precleanse från Dermalogica. Den senaste tiden har jag skiftat mellan de två rätt så nya oljebaserade produkterna från The Body Shop; Sumptuous Cleansing Butter som kommer i fast form och mer traditionellt flytande Silky Cleansing Oil. Personligen föredrar jag den sistnämnda av de två, främst för att jag inte ser meningen med att ha en olja i fast form — och för att jag får ett komplett bryt varje kväll jag ska skruva på locket på Sumptuous Cleansing Butter. VEM tyckte att det var en bra ide med en plåtburk vars gängor är så odefinierade att hälften hade varit nog?

Silky Cleansing Oil är en tunn olja, mycket tunnare än Precleanse, medan Sumptuous Cleansing Butter är lite mer åt det feta hållet, även efter att den smält i händerna. Gemensamt för båda produkterna är doften, som är lätt och flyktig och inte alls påträngande eller irriterande. Jag gillar den, och jag gillar även resultatet av de båda produkterna. Båda oljorna tar lätt och effektivt bort smink av de olika slag, men jag är (som alltid) noga med att följa upp med en andra — mer klassisk — ansiktstvätt.

Den första av dom att ta slut var flaskan med olja, och jag har ungefär halva burken kvar av den fasta varianten. Jag kommer helt klart att använda upp  allt, men efter det står nog ingen av dom på listan för att köpas igen. Dom gör sitt jobb, men utan att excellera eller lämna något bestående intryck. Så då provar jag hellre något nytt!

8 kommentarer

Lägg till din →

Det kan tyckas så ja! 🙂 Men jag fastnade hårt för den andra jag provade (från Cliniderm), och sen fortsatte jag med den i säkert två år. Tyvärr finns det inte längre, så jag försöker hitta en lika bra och billig… Just nu kör jag med en från Shu Uemura, men eftersom den är såpass dyr och svår att få tag på vet jag inte om jag rekommenderar den. Om du är ny på rengöringsolja så är det flytande från Body Shop här helt klart en bra Första Olja, just för priset och att den är effektiv.

Jag återkommer med en mer genomgående jämförelse av alla jag testat!

Hej!

Hett oljetips är Origins Clean Energy (heter kanske inte exakt så, men ändå). Den doftar lite citrusaktigt och är lite tjock i konsistensen och heeelt ljuvlig.

Lisa

Lämna ett svar