Essie Strut Your Stuff

IMG_5847

Blå blå vindar och vatten Strut Your Stuff från Essies sommarkollektion är perfektion på naglarna. Så, då var det sagt. Det finns egentligen inte så mycket mer att tillägga. Det är klarblått (om du är från Göteborg så förstår du referensen Västtrafik-blått), det är högglansigt, det är opakt och dessutom är det lättlackat och hållbart. Ett lager hade nog räckt för full täckning, men jag ville ha ännu mer tryck i färgen och körde på två lager.

Att det var lättlackat kan till viss del tillskrivas att jag lät naglarna vara någon millimeter längre än vanligt, bara så att tipparna inte längre ligger mot fingret utan är “fria” så att säga. Då är det bra mycket lättare att hålla färgen på naglarna, och dessutom kan en va pro och måla kanterna, så kallade “wrapped tips”, för ännu längre hållbarhet. På nedre bildens pekfinger syns den målade kanten!

IMG_5858

Det enda negativa med Strut Your Stuff är att det missfärgar naglarna — det ser ut som du har förfryst fingrarna när du tar bort lacket. Som tur är försvinner den frostbitna färgen ganska omgående, och är därför inget som stoppar mig från att använda lacket igen. Men för säkerhets skull kan du använda ett skyddande baslack.

9 kommentarer

Lägg till din →

Tycker det är jättefint, och har inte upplevt att det färgar av sig på naglarna trots att jag har använt det både med och utan baslack. Härlig sommarfärg!

Ja mkt härlig! Om det färgar av sig eller ej beror säkert på naglarna och hur benägna de är att dra till sig färg. Vad tur att dina inte gör det! 😀

Lämna ett svar