Hot summer in the city

Neutrogena Garnier Davines

Just nu är det dessa tre solkrämer som står och trängs ihop med allt annat i badrumsskåpet; en gammal trofast och två nyheter. Nyfikna? Här kommer en kort rundown om trion.

  • Neutrogena “Ultra Sheer Body Mist” (spf 30) — Den här är egentligen min mans, men tillsammans har vi gått igenom ett otal flaskor av den här favoriten. Här handlar det om en helt genomskinlig spray som inte behöver krämas ut (alls!) efter du har sprayat på den, och är därför extra passande till ställen du kanske inte kommer åt själv. Eller skalpen, om du är av det korthårigare slaget. Jag vet inte om den finns att komma åt i Sverige däremot?
  • Garnier “Dry Mist” (spf 20) — En nyhet för i år, men som tyvärr inte är lika bra som tidigare nämnd spray. Här behöver du helt klart stryka ut det vita efter att det landat på huden, och jag upplever inte heller själva solskyddet som lika effektivt.
  • Davines “Su Protective Body Cream” (spf 25) — Krämen i den här snygga tuben är både gosigt och väldoftande, och än så länge har jag inte märkt av att solskyddet skulle vara för klent (men då har jag å andra sidan inte befunnit mig vid havet än). Davines är alltid en favorit, och den här är en fortsättning på deras SU-serie.

Något att tänka på när det kommer till solskydd i sprayform är dock att försöka stå på ett passande underlag, eftersom vanlig parkett eller linoleummatta blir halt så in i helvete av det som landar på golvet istället för på dig!

3 kommentarer

Lägg till din →

Jag upplever att om jag sprayar bara lätt och lite med Garniers så blir det inget vitt och inget behov av att strykas ut. Men däremot är den ganska klibbig på huden sen… Ingen favorit även om den skyddar helt okej.

Lätt och litet = inget bra skydd för mig, inte med spf 20 i alla fall. 🙁 Den får nog bli dedikerad till benen, dom är inte lika känsliga som min överkropp…

Jag menar i små sprutt så det inte hinner bli vitt! Så kan man göra flera lager. Aja, den är väl inte helt hundra, men det tycker jag inte några sprayisar är.

Lämna ett svar