OriginalMineral Maintain the Mane

Ibland är det lätt att låsa sig och stirra sig blind på vissa ord. Jag har till exempel bara köpt hårprodukter specifikt för lockigt hår det senaste året, men tack vare ett pressutskick har jag nu schampo och balsam för… hår. Inte lockigt hår, inte rakt hår, utan bara… hår. Hår som vill må bra, och hår som inte vill bli slitet i onödan.

Maintain the Mane kommer från australiensiska OriginalMineral och så här beskriver dom själva serien:

Oils of Evening Primrose and Macadamia seed combine in a mild moisturizing everyday formula that cleanses the hair and scalp. Antioxidants and amino acids in Banksia Flower protect, helping freshly washed hair stay healthy.

Alla deras produkter är fria från onödigt starka kemikalier (ammoniak i hårfärg, I’m looking at you) och innehåller vare sig parabener eller sulfater. En av anledningarna till att jag personligen tror att Maintain the Mane passar mitt lockiga hår såpass bra är just avsaknaden av sulfater; en kemikalie som används för att riktigt RIKTIGT få bort alla spår av oljor från håret — oavsett om det är naturliga och bra oljor eller inte. Lockigt hår lider nästan alltid av att vara fuktfattigt, och då låter det logiskt att sulfater kanske är lite för vasst?

Av duon är det — för en gångs skull — schampot som imponerar mest på mig. Ni vet när ni har sköljt ur schampot och håret känns som att det skriker efter balsam alternativt en göttig inpackning? Det är precis vad som inte händer efter att jag sköjt ur Maintain the Mane-schampot. Tro mig, första gången jag provade det var det som att jag för en stund trodde att jag glömt bort tiden lite och redan hade hunnit haft i balsam, för WOW vad håret känns på bra humör efter det här schampot! Än har jag inte vågat strunta helt i balsam efteråt (!), men jag svär på att det känns som att jag skulle kunna gå ut ur duschen efter bara en ynka schamponering. Håret känns mjukt, fylligt och spänstigt — helt utan balsam.

Men, bara för att schampot imponerar mest betyder det inte att balsamet är en dåligt historia. Tvärtom, det ger en extra mjukhets-kick till håret och är väldigt skönt att fördela i håret. Båda produkterna luktar diskret blommigt och lite fruktigt, och när mitt hår väl torkat är lockarna mjuka och glansiga. Allt detta, utan ett spår av “suitable for curly hair” på produktbeskrivningarna. Se där, ibland lönar det sig att våga sig utanför sitt vanliga synfält.

O&M säljs i Sverige än så länge bara på salong (rekommenderat pris är 249 kronor flaskan), exempelvis It’s a Family Affair i Göteborg. Jag är som ni förstår väldigt nöjd med produkterna, och är även sugen på att prova en härlig hårinpackning eller två…

5 kommentarer

Lägg till din →

[…] Efter att min familj varit här och besökt oss i USA kom det även en tillhörande leverans från Postmaster General Ka är det här vad jag sysslar med i dag. Mysbyxor, lugn musik, kaffe och ett berg av hår- och hudvårdsprodukter — västsvenska Maria Åkerberg (som kanske ska ta och fundera på att modernisera sin hemsida lite…), italienska Davines, australiensiska Kevin Murphy, japanska Sensai, göteborgsbaserade Gilda och sist men inte minst min favorit australiensiska OriginalMinerals. […]

Lämna ett svar