Brun utan sol 2.0

St Tropez self tan

Precis som Ka är jag alltid försiktigt skeptisk när det kommer till brun utan sol-produkter, men nu kanske jag har hittat något som sätter mina fördomar på skam.

St Tropez kom i ett utskick tidig sommar — logiskt — men jag har inte gett mig på att testa förrän nu. Och, är det inte nästan lika logiskt att använda bus nu när sommarens sista varma dagar dröjer sig kvar och överraskar några gånger i veckan? Efter att provkört på benen redogjorde jag för El och Ka i vår Whatsapp-konversation (som är en underbart blandad röra av skönhet, vardagsliv och dåliga skämt — jag älskar den) och sen slog det mig att det kanske kan vara intressant även för andra. Så här kommer en punktlista på mina erfarenheter!

  • Don’t be scared! Allvarligt talat så hade jag nog lite väl starka rädslor för att bli flammig eller randig, men vad spelar det egentligen för roll? Det mesta går att döljas med kläder OM det skulle gå åt helvete. Live a little!
  • Jag kom på efter att jag hade duschat att jag skulle prova på benen, och eftersom jag inte orkade duscha igen hade jag alltså inte skrubbat benen direkt innan utan “bara” någon dag tidigare. Och inte märkte jag något negativt för det
  • Som sagt körde jag bara benen, eftersom jag tycker att det är en naturlig gräns att dra vid bikinilinjen och fötterna. Och för att jag oftast kör shorts + långärmat dessa dagar
  • För säkerhets skull smorde jag in mina knän med lite vanlig body lotion innan, men egentligen tror jag inte det hade behövts — men om du har torrare knän än resten av benen kan det nog vara smart
  • Jag använde den tillhörande vanten, och blev positivt överraskad hur effektiv den var. Krämen fördelades väldigt finfördelat och jag slapp bli kladdig. Enda nackdelen jag kan komma på är att det är svårt att veta när huden är täckt/mättad, men jag klarade det ändå *yess*
  • Till skillnad mot deras (mörkare) mousse lämnade Self Tan Sensitive Bronzing Lotion inga fläckar på mina vita underlakan, vilket gör det hela ännu smidigare att brun utan sola på kvällen några timmar innan läggdags
  • Doften (många brun utan sol-produkters akilleshäl) är de första timmarna som vilken vanlig body lotion som helst. Lite senare dyker den däremot upp, men i min uppfattning lättare och mer diskret än tidigare produkter. Och så tycker jag faktiskt att den är rätt gosig, varm liksom

Och resultatet? Jo tack, som efter tre dagar på stränderna i LA. Det vill säga, en lätt bränna med en — om jag får säga det själv — rätt så fantastisk glow. Jag kommer absolut att fortsätta att använda krämen lite då och då! Och kanske till och med våga mig på andra kroppsdelar, efter det lyckade försöket med benen tog jag YTTEPYTTE på bröstkorgen och det gick bra det med. Inga ränder eller skarvar att tala om, bara en superlätt nyansskillnad och utjämnad hudton.

Värt att nämnas är att jag är mycket medveten om idealet kring brunbrända vita kroppar, däremot kan jag inte utvärdera produkten på något annat sätt då jag själv är en av dessa vita kroppar. Att trivas med det man själv har är det viktigaste, och att lyssna och respektera andras åsikter och upplevelser. Diskutera gärna i kommentarerna!

4 kommentarer

Lägg till din →

Jag gillar också dessa (även om jag är världssegast med att recensera…). Som rödhårig är jag ju ganska blek från början, men får faktiskt lite färg i långsam takt på sommaren och trivs med det. Jag BUS:ar mest i början av säsongen och såhär i slutet. Det är skönt att behålla lite sommarglow såhär års tycker jag! Eftersom min kropp är en lite ngravidbastu just nu har jag dessutom gått barbent ända fram till nu. Verkar vara ganska ensam om det här i Sverige 🙂

Lämna ett svar