Drops of Youth

The Body Shop - Drops Of Youth

Vi har faktiskt aldrig skrivit om serumet Drops of Youth från The Body Shop, tro det eller ej. Enligt TBS själva så säljs en flaska Drops of Youth var 30:e sekund! Det är först nu jag plockar fram mitt pressex eftersom jag har hört mycket gott om de föryngrande dropparna. (Det har ingenting ALLS att göra med att jag snart fyller ett år äldre.) Ingen av oss på El Mika är särskilt noga med anti-age, men den här produkten är tilltalande för att den först och främst är fuktighetsbevarande. Den är också ekologisk och ska ge lyster åt torr hy.

Och hur funkar den då? Än så länge har jag bara använt den ett par dagar. Konsistensen är som tjockt och segt vatten ungefär och doften är “grön” och behaglig. Det jag kanske kan klaga på är att pipetten pumpen är av plast och känns ganska sladdrig; det är svårt att få upp produkt. Förhoppningsvis blir det inget problem sedan när innehållet sjunker i flaskan.

Den lilla flaskan till höger är Drops of Youth Eye Concentrate, ett ögonserum som är ganska nyligen lanserat. Jag är lite tveksam till om en verkligen behöver ett särskilt serum till ögonen, men jag är ändå nyfiken att prova. Produkten appliceras med en roll-on som jag kan tänka mig känns skönt för svullna ögon.

10 kommentarer

Lägg till din →

Håller med, det är inte direkt en billig produkt.. Serum brukar dock vara ganska dyra generellt. Antar att det beror på att serum är mer aktiva än krämer och gör mer skillnad för huden.

Om TBS-serumet är tre gånger bättre än ACO:s kan jag dock inte svara på, men skulle tro att mycket av priset också beror på varumärke! 😉

Är det någon som har koll på hållbarheten på en öppnad serumflaska? Alltså inte hållbarheten enligt förpackningen utan vad man ska gå på för att bedöma om den fortfarande är ok att använda? Jag kom nämligen på att jag har en öppnasmd flaska ståendes, som säkert varit öppnad 1-2 år…

Kollade mina serumflaskor hemma, på dom står det 12-18 månader. Men ibland funkar ju produkter längre än så. Jag skulle säga att om den luktar samma och känns samma i konsistensen så är den OK att använda. Om den däremot luktar skumt eller har skurit sig/blivit rinnig, så släng!

Jag är så peppad på att börja använda det här! Men det får vänta ett tag pga köbildning…

PS: erkänn serumet känns som en av TBS dyraste produkter? Ovanligt dyrt skulle jag säga, sååå då tänker jag att det är pga Viktiga och Bra Ingredienser! *LOGIK* :’D

Jag blir GALEN på pumpen/pipetten?!?!?!?!?!?!? E ju megajobbig, får aldrig upp mer än en droppe i den och den är meckig att trycka ut *hmpf*

Och hallå, luktar den inte lit onödigt starkt av alkohol? (Som dessutom e ingrediens nr 2..)

-_______-

Ja jag tycker den är SVINJOBBIG! Max en droppe kommer ut och runt gängorna/öppningen blir det helt mojsigt! 🙁

Tänkte extra på alkohollukten i dag och ja, måste hålla med, även om jag inte tänkt på det innan. Dessutom odryg, min är nästan slut och jag har verkligen inte använt den varje dag. Trots att den är skön och känns bra på huden så är jag inte jättesugen på en ny.

Lämna ett svar