Alternativa produkter

Urtekram + Kiss My Face

Jag är alltid öppen för alternativ — till det mesta — ni vet redan att jag försöker hitta alternativ till antiperspiranter med aluminium. Kiss My Face är ett märke jag gillar sedan tidigare, plus att jag fick en rekommendation av Mi, så det var inte svårt att bestämma mig när jag stod bland hundratals (okej, kanske 28) varianter på Whole Foods.

Active Life Sport är alltså en aluminiumfri deo och jobbar i stället med ingredienser som aloe vera och en rad olika örter som ska absorbera lukt. Aluminiumfria deodoranter fungerar inte som en vanlig deo som täpper till svettkörtlarna, utan låter i stället kroppen svettas men neutraliserar eventuell lukt. Personligen tänker jag att det låter ganska rimligt, varför täppa till något som förmodligen har en anledning att komma ut. Kruxet med att byta från en vanlig deo till en utan aluminium är att det är rätt vanligt att lukta allt annat än mumma under avvänjningsfasen — alltså den tid det tar för kroppen att börja svettas som den “ska” igen. Jag erkänner villigt att jag inte är där än, själv varvar jag än så länge aluminiumfria varianter som denna med min absoluta favorit.

I samma anda köpte jag också Mint & Green Tea Toothpaste från Urtekram, en tandkräm utan fluor. Har ni andra förslag på bra alternativ till konventionella produkter?

12 kommentarer

Lägg till din →

Jag gör likadant! Växlar mellan en snäll alumindeo och denna, använder Kiss My Face speciellt noga dagarna efter rakning eftersom jag tänker att det är ännu mer känsligt och “öppet” då 🙂 Men vissa dagar, iiuuuuuh ain’t nice :’D

Jag har just köpt en tandkräm utan flour, faktiskt också Urtekram, med Aloe Vera. Har fått för mig att min från-och-till mun eksem kanske beror på flouren i tandcremen. Smakar inte gott, men men, det är kanske bra ändå!

Det kan säkert bero på fluoren — testa och se om det blir bättre! Kan inte säga att min Urtekram smakar jättegott heller, men tror jag vänjer mig.

Lämna ett svar