En ny pärla

Hourglass Ambient Palette

Märket Hourglass har jag berättat lite om tidigare, och jag får erkänna att jag helt och hållet har fallit för hypen — det här är det enda märke jag har ögon för just nu. Det är främst känt för sina utmärkta underlagsprodukter där finmalda pudret Ambient Lighting Powder är deras pièce de résistance.

Eftersom jag — när jag väl får ett sminksug (händer någon gång per år) — är en nyfiken jävel vill jag prova så mycket som möjligt, och därför slog jag till på Ambient Lighting Palette med tre olika puder för tre olika användningsområden. Dosan är en stilig historia i stabil plast, och pudren sen… SWOON säger jag bara.

Hourglass Ambient Palette

Från vänster till höger:

  • Dim Light — ett “vanligt” puder med ett lätt glow
  • Incandescent Light — highlighter
  • Radiant Light — ljus och neutral bronzer

Jag använder dom som brukligt är; Dim Light lite lätt över hela ansiktet, och sedan highlighter och bronzer på passande ställen.

Det här är inte en puderpalett för dig som är ute efter en täckande eller döljande effekt, däremot går det inte att ta miste på att huden får en fenomenal finish. Tack vare att alla tre är fjäderlätta och utan minsta antydan till att bli torra eller kritiga ger dom ett resultat som jag bäst kan beskrivas med lysande. Precis som namnet antyder. Jag har läst recensioner där folk klagat på att dom inte “ser något”, men det är det som är själva huvudnumret enligt mig. Det är som en slöja läggs över huden, och jag vill aldrig ta av mig den.

Hourglass är ett svindyrt märke rent ut sagt, men jag blir konstant imponerad av kvaliteten. Paletten passar — som vanligt *hytter med näven* — ljusa hudtoner bäst, men går att köpa i enskilda fullstorleksförpackningar (förutom ljusa Incandescent Light som är limited edition) i sex olika nyanser. Inte ett speciellt stort nyansutbud, men å andra sidan är dom såpass genomskinliga att en nyans antagligen passar bra många fler hudtoner än vad ett klassiskt puder gör.

Ja, jag älskar alltså skiten. Och ber återigen om ursäkt för om jag nu skadat er privatekonomi. Igen. Förlåt Anna! Min plånbok är grinig hen med, eftersom jag nyligen fått syn på deras nya rougepalette… Med ett ord: FUUUUUCK.

7 kommentarer

Lägg till din →

Jag har länge varit nyfiken och läst om Hopurglass på amerikanska bloggar och nu fick jag fart på klickfingret. Provar den med tre som du rekommenderade. Spännande!!! Tack för hjälpen!

Lämna ett svar