Davines Essential Haircare

Davines Essential Haircare_allDavines Essential Haircare

I går var El Mika på ett mycket trevligt pressevent för det italienska hårvårdsmärket Davines — som ni kanske såg på Instagram. Davines är ett märke jag verkligen gillar, så det var med höga förväntningar jag trotsade regnet tillsammans med ett gäng andra skönhetsbloggare och frisörer här i Göteborg.

Produktlinjen Essential Haircare fyller tio år och Davines har uppdaterat både innehåll och förpackningar, samt lagt till en ny familj för färgat hår: MINU. Förpackningarna är koldioxidneutrala och har gjorts om för att vara ännu mer platssparande. De runda balsamboxarna är numera fyrkantiga och schampoflaskorna är lite rundare och kortare. Förutom förpackningarna är även innehållet lite annorlunda — Davines samarbetar med Slow Food Foundation som verkar för biologisk mångfald och stödjer odling i små skalor med traditionella metoder. Varje familj inom Essential Haircare innehåller en ingrediens från en Slow Food-odling i Italien där namn och gård är utmärkta på förpackningen.

Även om innehållet i flaskorna inte är ekologiskt, så känns märket bra mycket mer miljömedvetna än många andra. Vi gillar också att Davines är medvetna på andra sätt, till exempel att linjen marknadsförs med en liten tecknad figur i stället för en objektifierad kropp (som vi skrev mer om på Instagram).

5 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar