Fem fina fötter

Footcreams

När jag gick igenom de senaste pressutskicken insåg jag plötsligt att jag hade fem fotkrämer hemma! Mitt mål är att smörja in fötterna dagligen, för att slå två flugor i en smäll: hålla fötterna mjuka hela vintern — och för att få mer plats i badrumsskåpet.

  • Comfort Zone Foot Specialist Neem Cream — ännu oöppnat pressutskick (men först på kö!) är denna fotkräm som innehåller extrakt från trädet neem. Neem används inom den ayurvediska medicinen och verkar bland annat antibakteriellt och antiseptiskt. Utöver neem innehåller krämen sheasmör och är doftsatt med “white tea blossom”.
  • Maria Åkerberg Foot Cream — ytterligare ett pressutskick, dessutom ekologiskt. Kamfer och eukalyptus passar mig perfekt, dessutom gömmer sig bland annat timjan, kanel, lavendel och rosmarin i ingredienslistan.
  • Weleda Foot Balm — denna fick jag i julklapp förra året, och är som namnet antyder, mer av ett balm. Luktar friskt och gör fötterna mjuka, men gör inte jättestor effekt på raspiga hälar. Skön att använda vid trötta fötter!
  • CCS Foot Cream — kom nyligen på posten och väntar på att börja användas. Innehåller 7% karbamid som gör fötterna mjuka och lena.
  • Scholl Daglig Fuktkräm — till sist en lite mer medicinsk variant som min man köpte till sina fotbollsfötter. Ganska tråkig, oparfymerad doft, men är perfekt att smörja in fötterna med varje kväll innan sängdags. Mina hälar är mjukare än på länge!

6 kommentarer

Lägg till din →

Mitt problem är att komma ihåg att använda skiten! :C Funkar det bättre att ta på kvällen än morgon kanske..? Just nu är jag i den fasen att hälarna raspar lite lätt mot strumporna >:X Ska försöka bli bättre! *lägger en tub på nattygsbordet*

Jag tycker det är obehagligt att sätta på sockar med insmorda fötter så i sängen innan jag sover (med tillhörande Happy Baby pose) blir det. Plus att det är trevligare att smörja in när fötterna är rena, och jag duschar oftast på kvällarna efter träning.

Hoppas hälarna är bättre nu! XOXO

Jag smörjer fötterna (mest hälarna) varje gång jag duschar. Och då använder jag HTH för att det inte ska bli för kladdigt. Lätt att glömma ta på kvällen, men det är mitt mål också… CCS Fotvårdssalva blå tub är jättebra, lite fetare. Men ibland tar jag Locobase också, och så på med en strumpa!

Tack för tipsen, vad bra! Och duktigt av dig att smörja efter varje dusch. Ibland kör jag också Locobase och sover med sockar –> megalena fötter nästa dag.

Kul inlägg, blir nyfiken på vilken som är den ultimata fotkrämen! Jag har två vid sängen. En syrakräm fr MD Formulations och sen en vanlig från Apoteket, tror att det är CCS. smörjer faktiskt in fossingarna varje kväll, älskar att ha fina mjuka fötter året om.
Lotta

Det är faktiskt väldigt trevligt med mjuka fötter! 😀 Speciellt om dom ofta är barfota t ex på yoga och så. Jag har också ett par-tre krämer vid sängen och försöker som sagt smörja dagligen.

Lämna ett svar