Tio tomma #12

Tio Tomma 12 face

Jodå, nu har det tömts och tagit slut här hemma — igen. Den här gången mycket fokus på hudvård, och för det mesta riktigt bra produkter! Läs hela serien Tio Tomma här!

  • Rengöringsoljan Cleansing Beauty Oil A/I från Shu Uemura som jag köpte i Japan har räckt länge och varit en lyxig storfavorit när jag tvättat ansiktet om kvällarna, med en örtig doft och effektiv smuts- och fettlösning
  • Koreanska Whamisa är ett ekologiskt hudvårdsmärke vars ansiktsmasker hittade till både mig och Ka, och här har jag testat Organic Seeds & Rice Fermented Hydrogel Facial Mask som ska verka lugnande och upplyftande. Själva masken var lite för liten för mitt (stora?) ansikte så den täckte inte riktigt ända runt om, men var skön att ha på. Efteråt var huden lite klibbig, men eftersom den inte ska tvättas bort löste jag det hela med att toppa med ett lättare serum. Ingen storfavorit, tyvärr — kanske någon av de andra två jag har hemma passar mig bättre
  • Sköna ansiktsvattnet från Caudalíe som jag verkligen gillade lyckades jag inte snåla med, så nu är det slut och jag har köpt en ersättare från ett annat märke… Fortsättning följer
  • Black Pine Antiwrinkle Firming & Lifting serum från grekiska Korres har varit både skönt återfuktande och väldoftande (lite åt det solvarma hållet utan att bli tung eller klibbig) men var tyvärr inte så drygt
  • Bioline Most Hydrating Rich Creme använde jag främst som nattkräm i våras, och efter det blev den ståendes. Jag gillade dess enkla egenskap att ge min hy fukt, medan den inte alls fungerade för min mans hud (la sig på ytan utan att absorberas). Ingen fullträff med andra ord, tyvärr

Tio Tomma 12 body

  • Solkrämen i fin tub från Davines SŪ Spf 25 Protective Body Cream (limited edition för sommaren 2014) var ett bra skydd i somras — speciellt att applicera som bas över hela kroppen, och sen bygga på skyddet med en enklare spray efter bad mm. Blev ibland lite korvig efter några timmar (eller om det var reaktion med någon annan produkt), så kanske inte 100 % att ha i stan med vanliga kläder. Underbar frisk doft!
  • Bioline Sundefense After Sun Emulsion var skönaste efter sol-krämen på ett bra tag, med en skön kräm/gel-konsistens som gick in snabbt och verkligen lindrade varma partier. Räckte bra länge också, både förra sommaren och denna
  • Duschkrämen Ice Shower från Rituals skulle jag verkligen ha använt i somras — efter ovan nämnda varma dagar — då den ger en kall känsla över hela kroppen. Tyvärr började jag på den i höstas, och det var väl kanske inte lika gött att bli avkyld i den ändå kalla hösten… Hade dessutom en extremt seg konsistens som envetet satte sig i handflatorna
  • Fresh Hesperides Grapefruit Body Lotion sörjde jag när den tog slut…
  • … på samma sätt som Touch of Happiness Body Cream från Rituals, båda två har jag skrivit mer om här!

7 kommentarer

Lägg till din →

Lämna ett svar