CND Vinylux Plum Paisley

IMG_3513

Dags att avhandla en av de senaste nyheterna när det kommer till nagellack, nämligen den nya tekniken där lacken är en blandning av gellack (som härdas med en UV-lampa och främst utförs på salong) och traditionella “lack + överlack”-principen. Resultatet är lack med en speciell formula, som med tillhörande överlack härdas i naturligt dagsljus och på så sätt får längre livslängd. Kalifornska märket CND var ett av de första på marknaden, och jag har testat två olika nyanser av deras CND Vinylux — här mörkt plommonfärgade Plum Paisley, som har ett fint djup och rödaktigt (diskret!) skimmer.

Tillvägagångssättet är lika enkelt (om inte enklare) som en vanlig lackning, med skillnaden att du inte använder något underlack. Väl rengjorda naglar, två lager av din utvalda färg, och sen ett lager speciellt överlack –> et voilá! Manikyren torkar snabbt (jag upplever det som att det torkar bäst de dagar det faktiskt är solljus utomhus) och känns aldrig tjock eller klumpig. Sanningen är faktiskt att manikyren känns ovanligt “tunn” efter att allt härdat, en något ovanlig känsla för mig som brukar avsluta alla lackningar med ett relativt tjockt lager Seche Vite.

Håller det de utlovade 7 dagarna då? Både ja och nej skulle jag säga. Beviset ser ni nedan, där jag fotograferade efter 8 dagar. Det är uppenbart bara slitet längs tipparna, utan några flikar eller delar som lossat. Tumme upp! Däremot tyckte jag att tipparna såg slitna ut redan efter ca 3 dagar, utan att sedan slitas nämnvärt ytterligare. Tumme ner.

IMG_3517

Jag kanske hade lite för höga förhoppningar på den här serien, hade det bara hållt lite finare lite längre än 3 dagar hade jag varit nära på att åka och bunkra upp med alla nödvändiga basfärger: svart, mörkblått och mörkrött. Nu tror jag att jag nöjer mig med detta lila och de mörkgrå jag har fått hem för test.

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar