Apoliva Volym Mascara

Mascara apoliva volym

Nu river jag av en ny mascararecension, och den här gången är det svenska Apoliva Volym Mascara (129 kr) som blir granskad. Det första och mest uppenbara som slog mig är att det är en riktigt fin förpackning. Jag brukar inte gilla överdrivna utsmyckningar, men den enkla illustrationen på silvrig hylsa tycker jag om.

Vilket mått håller själva mascaran då? Borsten är en av plastpiggar rätt spetsig historia, som är lätt att komma åt med och hjälper till att fördela fransarna på ett ypperligt fjäderliknande sätt. Produkten i själv är doftfri (tack!) och ska vara utvecklad speciellt för känslig hy — något jag själv inte upplever, men egenskapen får ett plus i kanten ändå. Mascaran är enkel att applicera och jag nöjer mig med ett lager oavsett tillfälle. Bilderna visar rätt bra hurpass fina fransarna blir på direkten, separerade men ändå täta! Tyvärr upplever jag det som att mascaran släpper pigment efter ett par timmar, något som resulterar i små flagor under ögonen. Mascaran har alltså rätt undermålig hållbarhet, något som speciellt märks när ögonen tårar sig — det här är nog den mascara jag märkt gnuggas ut mest om jag så bara blir lite blöt i ögonvrån.

Ironiskt nog är den dåliga hållbarheten bara dålig till en viss punkt: fram tills jag ska tvätta av mig sminket. Trots att jag alltid använder dubbelrengöring och börjar med att lösa upp allt eventuellt smink med en rengöringsolja, följt av vanlig ansiktstvätt, lämnar Apoliva svarta spår under ögonen — främst längs franskanten. Mörka rester under ögonen är ett stort minus i min bok, och gör oundvikligt att jag inte kommer att sträcka mig efter den här mascaran speciellt ofta.

Apoliva Volym Mascara

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar