Red red wine

Lip pencils

Vad tycker vi egentligen om det paradoxala i att läppstift oftast används när det är fest på schemat = ett av de tillfällen då det är högst sannolikhet för att drycker inmundigas, och läppstift således slits av mycket fortare? Jag gillar det inte i alla fall, och så länge en inte har som hobby att spegla sig i bestick och allehanda blanka ytor gissar jag att jag inte är ensam.

Vad är då lösningen? Antingen ett tint (exempelvis klassiska Benetint, eller lite billigare och lättåtkomligare Lipfinity Lip Tint) som färgar läpparna utan att lägga sig på ytan. Eller, som jag gjort på sistone, använd en torrare typ av läppenna och applicera den “suddigt” med fingrarna. Färgen går på skirare och färgar läpparna, samtidigt som det sitter bra och dessutom slits snyggare än ett krämigt läppstift som har tendens att slitas främst i mitten.

Favoriten just nu är vinröda Pinot från Youngblood (170 kr), men det går att få nästintill samma effekt med billigare Maybelline Color Drama Berry Much (89 kr). Den största skillnaden är att Maybelline är lite krämigare, vilket ger dig valmöjligheten att dra på lite mer för en läppstiftsliknande effekt. Två i ett alltså!

Lämna ett svar